Iohannis: România a susținut mereu condiționarea fondurilor UE de respectarea statului de drept

Laurentiu Gheorghe | 19.11.2020

Klaus Iohannis i-a transmis cancelarului Angela Merkel că România susține condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, a comunicat joi Administrația Prezidențială.

Pe aceeași temă

Președintele Klasu Iohannis și cancelarul Germaniei, Angle Merkel au avut o convorbire telefonică pe tema bugetului multianual al UE pentru 2021 – 2027, a transmis Administrația Prezidențială. Cu această ocazie, șeful statului i-a transmis cancelarului german ca Romania „a susținut de la început instituirea unei condiționalități privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene si, in consecinta, sustine acordul obtinut de Presedintia germana pe acest dosar".

„Discutia a avut loc in pregatirea reuniunii, din aceasta seara, a membrilor Consiliului European, in format videoconferinta, dedicata aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19. Cancelarul Germaniei i-a transmis condoleante Presedintelui Romaniei pentru victimele incendiului care a avut loc la Sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt si a exprimat speranta ca cei raniti se vor recupera intr-un timp cat mai scurt", arata Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa.

Cei doi au abordat evolutiile din cele doua tari si masurilor luate in contextul pandemiei de COVID-19.

Presedintele Iohannis a subliniat faptul că răspândirea virusului la nivelul UE rămâne îngrijorătoare, situație în care coordonarea si cooperarea dintre statele membre trebuie consolidata, mai indică sursa citată.

Un alt subiect a fost cel legat de negocierile privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, precum si Planul european de redresare economica.

Seful statului „a precizat ca Romania a susținut constant necesitatea finalizării cât mai rapide a acestor negocieri. Din acest motiv, partea română a făcut dovada unei abordări constructive si responsabile, fiind de acord cu propunerile de compromis negociate de Presedintia germana a Consiliului UE cu Parlamentul European".

Klaus Iohannis a subliniat ca Romania a sustinut de la inceput „instituirea unei conditionalitati privind respectarea principiilor statului de drept in gestionarea bugetului Uniunii Europene si, in consecinta, sustine acordul obtinut de Presedintia germana pe acest dosar", conchide sursa mentionata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22