Iohannis: România are toate ingredientele pentru o prăjitură bună, dar care poate fi și arsă

Redactia | 11.11.2018

Klaus Iohannis a spus că în ultimii 100 de ani, România a avut parte de perioade foarte bune dar și de dictaturi groaznice, comparând evoluția cu oscilațiile între o prăjitură arsă și una bine făcută.

Pe aceeași temă

Șeful statului a comparat situația României care are toate ingredientele de calitate pentru a obține o prăjitură foarte bună cu cea în care se poate obține și una foarte arsă, cu aceleași ingrediente.

Klaus Iohannis a fost prezent, sambata, la un eveniment dedicat contributiei romanesti la dezvoltarea stiintei si tehnicii in Anul Centar, care a avut loc la Ambasada Romaniei din Paris. Cu acest prilej, seful statului a spus ca Romania are oameni educati, posibilitati si dorinta societatii si ca mai trebuie studiat cum le aducem pe toate acestea impreuna.

"Avem tot ce ne trebuie. Avem oameni educati, avem posibilitati, avem dorinta societatii. Ceea ce probabil mai trebuie studiat este cum le aducem pe toate impreuna, care este unificatorul, care este catalizatorul.

E ca si cum ne-am pregati sa facem o prajitura foarte buna si avem pe masa toate ingredientele: faina, zahar, nuci, unt, ce vreti. Si ne uitam la ele si cineva intreaba: aveti tot ce va trebuie? Da. Dar de acolo urmeaza pasul cel mai important de a pune toate ingredientele laolalta in asa fel incat sa iasa o prajitura foarte buna, si nu ceva ars care este mai degraba jenant", a explicat Klaus Iohannis.

El a mai spus ca Romania in ultimul secol a pendulat intre ceva ars si o prajitura foarte buna.

"Noi pendulam intre ceva ars si o prajitura foarte buna. Asta este evolutia Romaniei in ultimul secol. Am trecut prin perioade deosebit de bune pentru Romania si evident Marea Unire este primul eveniment extrem de pozitiv din aceasta serie. Pe urma ne-am pierdut un pic, am trecut prin dictaturi dintre cele mai grele cu rezultate groaznice, am revenit cu un eveniment foarte pozitiv in decembrie 89 si de atunci cautam calea care de toate generatiile a fost definita ca si o cale europeana si euroatlantica", a afirmat presedintele.

Klaus Iohannis a precizat ca in unele domenii facem fata, dar in altele mai este mult de lucru.

"Cred ca in unele domenii facem fata. Dar mai este mult de lucru, foarte mult de lucru. Cred ca avem tineri valorosi, aici sunteti dovada vie. Avem tineri foarte valorosi si in tara. Fenomenul care ma intristeaza de fiecare data este ca cei din tara ar veni aici, dar voi nu v-ati intoarce", a mai declarat Iohannis la Ambasada Romaniei din Paris.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22