Iohannis: România se opune armelor chimice și aprobă atacul forței aliate împotriva Siriei

Redactia | 14.04.2018

Prin vocea președintelui Klaus Iohannis, România condamnă atacul cu arme chimice desfășurat de armata siriană în suburbiile Damascului și sprijină atacul cu rachete al SUA, Marea Britanie și Franța pentru pedepsirea regimului Assad.

Pe aceeași temă

 

 

 

Președintele României, Klaus iohannis, se alătură puterilor occidentale și aprobă intervenția forței aliate conduse de SUA împotriva Siriei.

 

Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Klaus Iohannis a scris:

 

”România reiterează condamnarea cu privire la utilizarea armelor chimice în #Syria, care nu este deloc justificată. Suntem solidari cu acțiunile partenerilor noștri strategici”.

 

 

Romania reiterates its condemnation of the use of chemical weapons in #Syria, which is beyond any justification. We stand in solidarity with the actions of our strategic partners.

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) April 14, 2018

 

La rândul lui și Ministerul Afacerilor Externe consideră că acţiunea SUA, Marii Britanii şi Franţei în Siria este o reacţie fermă față de atrocităţile soldate cu victime în rândul populaţiei civile, subliniind că România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici.

 

"Acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, la data de 14 aprilie, constituie o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma, confruntată cu consecinţele devastatoare ale unui război care trebuie încheiat cât mai curând. România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici", transmite MAE.

 

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a utilizării armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, comiterea unor asemenea acte neavând nicio justificare.

 

"Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populaţiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenţă, de o manieră independentă şi imparţială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act", consideră MAE.

 

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, care a provocat suferinţă populaţiei siriene. Consideră, de asemenea, esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluţiei 2254/2015 şi a Comunicatului de la Geneva (2012).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22