Iohannis se întâlnește cu conducerea CSM pentru a discuta despre eliminarea pensiilor speciale

Redactia | 30.01.2020

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește joi cu șefele CSM, Margareta Țînț și Tatiana Toader, la solicitarea acestora, pentru a discuta despre pensiile speciale.

Pe aceeași temă

UPDATE - „In continuarea informarii aduse la cunostinta publica in data de 29 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii confirma ca in cursul zilei de astazi s-a derulat intalnirea programata conform agendei intre presedintele CSM, vicepresedintele CSM si Presedintele Romaniei. In cadrul discutiilor au fost sustinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistratilor, cu referire la deciziile Curtii Constitutionale in materie si reglementarile internationale”, a comunicat purtătorul de cuvânt al CSM, după întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu conducerea CSM.

Șeful statului se va întâlni cu președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Margareta Tînț, și cu vicepreședintele CSM, Tatiana Toader, dicuția având loc la solicitarea acestora din urmă.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) își va intensifica demersurile, atât în plan intern, cât și extern, pentru ca pensia de serviciu a magistraților să fie menținută, a declarat președintele CSM, Nicoleta Țînț, marți, după adoptarea legii privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrați.

CSM a anunțat că susține demersul Curții Supreme, care a anunțat că va sesiza CCR împotriva anulării pensiilor speciale în ședința de marți, a parlamentului.


Legea votată miercuri de Camera Deputaților a fost inițiată de parlamentarii PNL și vizează eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu îi vizează pe militari și polițiști.


Magistraţii beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22