Iohannis: Solicit Guvernului o analiză profundă privind recursul compensatoriu şi să vină cu soluţii

Redactia | 16.01.2019

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului să facă în timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții în chestiunea recursului compensatoriu.

Pe aceeași temă

Solicitarea a fost repetată pe un ton categoric, de mai multe ori, în cursul unei declarații de presă. Președintele a subliniat că a căuta vinovații în alte guvernări pentru consecințele recursului compensatoriu nu este o soluție.

„Trebuie să tragem câteva concluzii rapid şi să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniştit acasă şi să nu se teamă că un delincvent eliberat vine peste el. Am observat tot felul de poziţii şi la guvernanţi şi din majoritatea parlamentară, dar şi din opoziţie, care toate seamănă între ele: se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar: nu asta este soluţia. Căutarea vinovaţilor în alte guvernări şi în alte majorităţi nu a rezolvat încă niciodată vreo problemă şi de aceea solicit guvernului României să facă într-un timp scurt o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern , de la ministerul de Justiţie, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi că caute vinovaţi în loc să caute soluţii”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă se întâlnește miercuri cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, ca să discute despre legea care a permis eliberarea a peste 13.000 de detinuți.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22