Iohannis: Sperăm să avem primele tranșe de vaccin anti-coronavirus până la începutul anului viitor

Laurentiu Gheorghe | 29.11.2020

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după o vizită la un call-center al DSP din capitală, că România speră să primească primele doze de vaccin anti-Covid până la începutul anului viitor.

Pe aceeași temă

„Poate reușim până în vara anului viitor să scăpăm de tot de această pandemie”, a spus șeful statului. Iohannis a amintit că guvernul a aprobat zilele trecutee strategia de vaccinare, aceasta a fost făcută publică, iar cetățenii vor continua să primească explicații pe această temă.

„Din media internațională ați aflat că sunt deja pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm să le avem la începutul anului viitor. Primii vor fi medicii, pentru ca să-și poată continua munca făcută cu dărurire”, a continuat președintele.

Potrivit șefului statului, apoi vor fi inoculate „persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală a noului coronavirus” și ”doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe”.

Klaus Iohannis a explicat că, în cel mai bun caz, primii români vor fi inoculați cu vaccinul anti-Covid în ianuarie-februarie, iar livrarea următoarelor tranșe va continua în primăvara anului viitor.

Vaccinarea în masă, a restului populației, care nu este în rândul categoriilor prioritate, se va produce probabil în primăvară, a mai declarat șeful statului.

Președintele a ținut să-i răspundă și Avocatului Poporului, care a afirmat că sunt doi ani pierduți pentru elevi, din cauza închiderii unităților de învățământ din România în anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

„Nu sunt de acord că sunt doi ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22