Iohannis spune că nu va accepta ca un guvern demis să mai propună un comisar european

Laurentiu Gheorghe | 17.10.2019

Aflat la Bruxelles, Klaus Iohannis a declarat, joi, că Guvernul Dăncilă, fiind demis nu mai poate face a treia propunere de comisar european și va vorbi cu Ursula von der Leyen în acest sens

Pe aceeași temă

„Un guvern care a fost demis de drept în Parlament nu poate face o propunere în numele României. (i..) Îi voi spune foarte clar doamnei președinte ales al Comisiei Europene că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie și acceptată. Iar despre portofoliu, eu am mai discutat și m-a asigurat că portofoliul pentru România rămâne valabil”, a declarat Iohannis.

Președintele a mai precizat că este un blocaj din partea României, „care se numește Guvernul Dăncilă”. „Eu sper să nu ajungem în situația care este total de nedorit să nu se poată progresa în formarea Comisiei Europene din cauza României”, a precizat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă guvernul nu poate trimite totuși o propunere, șeful statului a răspuns că nu poate împiedica fizic „să trimită o scrisoare”, dar va interveni pentru a împiedica demersul.

„N-o să discut despre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune (președintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – n.r.) că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie și acceptată”, a subliniat președintele.

Iohannis a spus că nu a existat nicio discuție pentru o rocadă între portofoliile României și Ungariei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22