Iohannis: Suntem tot mai departe de o revocare. Manifestari virulente ale disperarii

Iulia Mincu | 28.02.2018

Prezent la bilantul activatii DNA, presedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa celor care vor sa ”decredibilizeze DNA si sa subordoneze justitia politicului.” Presedintele a felicitat DNA si a spus ca ”suntem tot mai departe de o revocare”, catalogind totodata prezentarea lui Tudorel Toader drept ”subiectiva, tendentioasa si partizana”.

Pe aceeași temă

 

 

”Felicitari in primul rand pentru intreaga activitate  a DNA din 2017. In 2017, au fost solutionate peste 3.800 de dosare, cu 16,5% mai multe decat in 2016, au fost trimisi in judecata aproape o mie de inculpati. Pe baza rechizitoriilor DNA, anul trecut instantele au condamnat definitiv peste 700 inculpati, iar achitarile sunt 13%”.”Toate acestea demonstreaza inca o data ca DNA e o institutie eficienta si care se afla deja de ani buni in prima linie a luptei anticoruptiei, contrar unei evaluari subiective, tendentioase si partizane prezentata opiniei publice de cineva saptamana trecuta”.

 


Seful statului a  lansat apoi un atac  extrem de dur la adresa celor vor inlaturarea lui Kovesi si subordonarea justitiei politicului.”Din pacate, asistam la manifestari virulente ale disperarii si incercari de manipulare pentru a decredibiliza DNA si cu incercarea clara de a subordona justitia politicului. Inadmisibil. Niste inculpati si niste condamnati penal, dupa ce au fost prinsi incalcand legea, s-au unit pentru a discredita pe aceia care i-au cercetat”.


”Toate aceste actiuni concertate in plan mediatic nu au sanse de reusita”, a avertizat presedintele Iohannis.

 

”Cei care le-au pus la cale sunt cei care au ramas in trecut, traiesc cu iluzia ca puterea inseamna privilegii si se exercita prin abuz.Spre nenorocul lor, democratia s-a consolidat in Romania, justitia e acum independenta si eficienta, iar spiritul civic al societatii se manifesta cu mult curaj”.”Vreau sa fiu foarte clar: in lupta dintre nou si vechi, intre cei care traiesc din coruptie si cei care o combat, va castiga Romania moderna, europeana, care actioneaza in baza valorilor democratiei originale (se corecteaza) occidentale si a statului de drept”, a mai spus Iohannis.”In tot acest timp, nu doar institutiile s-au schimbat, societatea s-a maturizat ca urmare a consolidarii democratiei. Sustinerea fara precedent pentru statul de drept ne arata ca cetatenii isi doresc o Romanie demna, o societatea in care cei plasati deasupra legii raspund pentru faptele lor.”  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22