Iohannis:"O comunicare bună, foarte bună" cu premierul Tudose.E un guvern proaspat, ce să facă

Dora Vulcan | 22.09.2017

Iohannis a declarat joi la New York ca a avut "o comunicare institutionala buna, spre foarte buna" cu Tudose pe tema masurilor pentru prevenirea catastrofelor naturale.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Iohannis a mai spus ca a fost "revoltat" de "disfunctionalitatea foarte grava din sistemul de avertizare" a populatiei, dar a adaugat ca "nu am acuzat Guvernul de nimic, fiindca e un guvern proaspat, ce era sa faca".

 

"Am remis un comunicat prin care am cerut imperativ Guvernului, deci eu am cerut Guvernului, sa inceapa sa lucreze la un sistem de alarmare a populatiei. Am verificat, am rugat pe colegii mei sa verifice, cum au fost avertizati oamenii de acest front periculos care a produs ravagii si cum au reactionat autoritatile. Credeti-ma, am fost extrem de neplacut surprins, ca sa nu zic ca am fost de-a dreptul revoltat, sa aflu ca prima avertizare meteorologica s-a dat cu cateva minute inainte sa avem in Banat primul deces din cauza furtunii. Este o disfunctionalitate foarte grava in sistemul de avertizare", a spus presedintele Iohannis intr-o declaratie de presa la finalul vizitei la ONU.

 

"Ca sa functioneze prevenirea, prima data trebuie sa avem un sistem de avertizare serios din partea ANM. Deci aici, recunosc, sunt foarte nemultumit de cum au functionat lucrurile. Pe de alta parte, ca sa nu fiu inteles gresit, unii au divagat la televizor. Nu am acuzat Guvernul de nimic, fiindca e un guvern proaspat, ce era sa faca? Probabil nici nu au stiut care sunt liniile de comunicare, inca. Deci nu asta era problema", a mai declarat Iohannis.

 

"Pe de alta parte, acest guvern nici nu avea cum in timpul foarte scurt sa apuce sa construiasca un astfel de sistem. Dar am fost foarte nemultumit ca o entitate care trebuie sa previna, sa avertizeze populatia, nu a facut-o. Au fost, din fericire, interventii foarte reusite din partea pompierilor, de exemplu, si ca de obicei, pot sa laud pompierii, au facut o treaba excelenta. ISU a intervenit peste tot, au salvat ce a mai putut fi salvat", a adaugat el.

 

Intrebat despre declaratia lui Liviu Dragnea, care i-a transmis sa nu mai trimita SMS-uri din strainatate, Iohannis a spus:" Prefer sa nu comentez acea afirmatie. Da, am vorbit a doua zi cu Premierul. M-a sunat, mi-a spus care este starea de fapt, mi-a relatat care sunt abordarile din partea Guvernului, unde s-a intervenit, cat s-a intervenit, ca vor sa inceapa de indata cu un astfel de sistem, sa conceapa un astfel de sistem cu specialistii din domeniu si asa mai departe. Deci sigur, o comunicare institutionala buna, spre foarte buna. Restul interpretati dumneavoastra".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22