Iolu: Initiativa presedintelui PSD este foarte buna, premierul Ciolos va merge in Parlament

Dora Vulcan | 08.09.2016

Premierul Dacian Cioloş va merge în Parlament pentru a prezenta situaţia economică şi pentru a atrage atenţia asupra iniţiativelor parlamentare care pun presiune pe buget, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, care a spus că iniţiativa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de a-l invita pe prim-ministru în Legislativ este foarte bună.

Pe aceeași temă

 

 

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi cere să prezinte ”de urgenţă” în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare.

 

 

 

Întrebat despre scrisoarea lui Liviu Dragnea, Iolu a spus că iniţiativa preşedintelui PSD ”este foarte bună”, pentru că va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice sunt foarte bune, respectiv creşterea economică şi încasările, care sunt peste program, informeaza News.ro.

 

 

 

”Va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o creştere economică de 6% în trimestrul doi, sunt încasări peste program, dar detaliile le va spune premierul Dacian Cioloş în Parlament”, a declarat Iolu.

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că prezenţa premierului în Parlament va fi şi o bună ocazie pentru a atrage atenţia asupra iniţiativelor parlamentarilor care pun presiune pe buget.

 

 

 

”E şi o bună oportunitate de a atrage atenţia în Parlament asupra iniţiativelor legislative care pun presiune pe buget şi, pe cale de consecinţă, pe deficitul aprobat tot de Parlament”, e explicat el.

 

 

 

Iolu a subliniat că premierul va merge în Parlament, aşteptând stabilirea datei la care să se prezinte.

 

 

 

”Premierul va merge în Parlament, aşa cum a făcut-o de fiecare dată şi aşteaptă doar să fie stabilită data, conform procedurilor de acolo. Nu au avut nicio conversaţie telefonică pe această temă”, a adăugat Iolu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22