Ion Iliescu nu mai face parte din BPN al PSD. Dragnea: Era o greseala sa-l mentinem

Tudor Despina | 19.10.2015

Ion Iliescu nu mai face parte din Biroul Permanent National, a anuntat, luni, presedintele PSD Liviu Dragnea. El i-a raspuns, de asemenea, si lui Adrian Nastase.

Pe aceeași temă

 

"Era o greseala sa-l mentinem pe dl Iliescu in BPN. Presedintele de onoare nu poate sta intr-o structura executiva, presedintele de onoare este un om care a fondat partidul, care primeste respectul partidului, dar care nu participa efectiv la structurile executive. Poate sa vina oricand la orice dezbatere, la orice structura de conducere, dar cred ca era necesar sa-l scoatem din acest formalism", a declarat luni, Liviu Dragnea, potrivit Ziare.com.

 

Totusi, el a punctat ca presedintele de onoare al formatiunii va putea participa la sedintele oricarei “structure de conducere”: "Nimeni nu poate sa-l opreasca, nici macar un portar foarte inteligent de la PSD", a adaugat ironic Dragnea.

 

In ultima perioada, intre cei doi au fost lansate mai multe contre publice. Cea mai recenta a avut loc duminica, la Congresul PSD, acolo unde Liviu Dragnea a cerut un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste in Romania. El a subliniat nevoia ca partidul; sa isi asume trecutul si sa se desparta de el. Asta in conditiile in care Ion Iliescu este perceput in spatiul public drept un exponent al fostei nomenclature comuniste din PCR.

 

Dragnea ii raspunde lui Nastase

 

De altfel, si Adrian Nastase a criticat ideea de reforma lansata de noua conducere a PSD: “exista o anumita tentatie a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea „reformei”. Din pacate, unii cred ca „reforma” inseamna sa rescrii istoria  si sa te ocupi de teme ale trecutului”, scrie Nastase pe blog.

 

Fostul premier continua: “Eu cred ca temele „modernizarii” sunt legate de pericolele si sansele globalizarii, de limitele capitalismului, de disparitia capitalului national, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influentă in zona in care traim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, „omoară” câte 30 de mici magazine locale, de disparitia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, in timp ce 4-5 mari intermediari străini contolează pretul la cereale. Există solutii? Oricum, ar trebui căutate”.

 

In replica, Liviu Dragnea a subliniat ca nu a folosit niciodata cuvantul “reforma”.

 

Am citit ce a scris domnul Adrian Nastase. Ceea ce scrie Adrian Nastase pentru mine este important si citesc cu foarte mare atentie. Eu nu am folosit niciodata cuvantul reforma. Eu am vorbit despre niste principii pe care mi le-am asumat, niste obiective pe care mi le-am asumat si de la care nu o sa ma abat. Ele pot deranja, pot supara, pot fi colegi care nu sunt de acord cu ele, dar marea majoritate a partidului este de acord”, a afirmat liderul PSD pe acest subiect, potrivit Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22