Ion Iliescu va participa la Congresul PSD: Acolo se va judeca daca Victor Ponta va mai conduce partidul

Fara Autor | 22.02.2015

Pe aceeași temă

Fostul președinte Ion Iliescu, acum preşedintele de onoare al PSD, va participa la Congresul PSD din 20 și 21 martie, la care se va decide dacă premierul mai rămâne sau nu în fruntea celui mai mare partid din România.

 

Ion Iliescu a explicat că nu a mai venit la şedinţele conducerii PSD, dar că va fi prezent la Congres. ”La Congres o să mă duc. Congresul va judeca dacă Victor Ponta va trebui să rămână la conducerea PSD”, a spus Ion Iliescu.


Fostul preşedinte al social-democraţilor a explicat, referindu-se la pierderea de la prezidențiale, că Executivul nu a fost pregătit şi nu a avut experienţa necesară pentru relaţia cu Diaspora.

„Guvernul nostru nu era pregătit şi nu avea experienţa necesară pentru relaţia cu Diaspora. A fost bine speculată de opoziţie această nemulţumire a unui număr mare de români. Guvernul ţării nu are cum să le rezolve lor problemele de existenţă, dar tema a fost speculată. Era un număr de necunoscute atât de mare, încât nici măcar o evidenţă a flotanţilor nu a fost făcută. Au mai fost alegeri în care românii din celelalte ţări nu manifestau interes să meargă la vot. A fost o conjunctură în care un număr masiv de emigranţi au dat năvală şi pe 16 noiembrie”, a declarat Iliescu.

Congresul PSD se va desfășura pe 20 și 21 martie, puțin peste 5 ani de când  Victor Ponta a preluat conducerea celui mai mare partid din România.

În cadrul Congresului se va discuta și  modificarea Statutului PSD. Victor Ponta şi Liviu Dragnea insistă pentru introducerea unor măsuri de „reformă”, ceea ce a stârnit revolta mai multor lideri judeţeni. Aceştia afirmă că, sub pretextul reformei anunţate în partid, se încearcă blocarea oricărei discuţii despre vinovăţiile din campania prezidenţială. Consiliul Naţional este forul PSD care poate stabili data Congresului naţional, în care se poate discuta despre poziţia lui Victor Ponta în fruntea partidului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22