Ion Mihai Pacepa, despre alegerea lui Iohannis: Romania va urma exemplul Germaniei si va deratiza tara de vechea infestatie sovieto-securista

P.c. | 25.12.2014

Pe aceeași temă

Generalul Ion Mihai Pacepa comenteaza alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei, exprimadu-si speranta ca Romania va merge pe drumul pe care a mers si Germania iar Iohannis va contribui la curatarea Romaniei de "vechea infestatie sovieto-securista", relateaza ziare.com

 
Pacepa aminteste de momentul in care Zidul Berlinului a fost daramat si odata cu el a cazut si STASI. Unul dintre oamenii cheie ai acelui moment a fost pastorul Hans Joachim Gauck.
 
 
"La 3 octombrie 1991, cand cele doua Germanii s-au unificat, cancelarul Helmuth Kohl l-a numit pe Gauck custode general al tuturor archivelor STASI. In 2012, pastorul Gauck a devenit presedintele Germaniei. Doi ani mai tarziu, romanii au instalat la carma tarii pe propriul lor Gauck: presedintele Klaus Johannis. Acum am, in sfarsit, convingerea ca Romania va urma exemplul Germaniei, si va deratiza tara de vechea infestatie sovieto-securista, care continua sa-i altereze viitorul", spune Pacepa, pentru Evenimentul Zilei.
 
 
Generalul considera ca Romania este acum o democratie moderna, ca romanii iau atitudine si incearca sa "darame si ultimele baricade ridicate de comunisti" si ca in acest peisaj oameni ca fostul presedinte Ion Iliescu sau fostul sef SRI Virgil Magureanu nu isi mai au locul.
 
 
"Romania de azi este o democratie moderna, cu servicii de informatii si contrainformatii de tip occidental, combatibile apartenentei tarii in NATO si Uniunea Europeana. O noua generatie de intelectuali romani se straduieste acum sa darame ultimele baricade ridicate de comunisti intre Romania si restul lumii, precum si intre romani, si sa dea tarii o noua identitate nationala.
 
In aceasta noua Romanie, oameni ca Ion Ilici Iliescu si Virgil Magureanu, eroii principali ai cartii 'Mostenirea Kremlimnului', arata normali numai in comparatie cu Ceausescu si alti dinozauri comunisti", mai spune Pacepa.
 
 
Ion Mihai Pacepa a fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei in perioada comunista si consilier personal al lui Nicolae Ceausescu. In anul 1978 el a cerut azil politic in Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informatii a SUA in diferite operatiuni impotriva fostului bloc sovietic. In Romania a fost condamnat la moarte in contumacie in 1978.
 
 
Guvernul american a descris activitatea lui Ion Mihai Pacepa ca "o importanta si unica contributie adusa Statelor Unite", Ion Mihai Pacepa este cetatean american si acum traieste in SUA. In 1999, Curtea Suprema de Justitie i-a anulat condamnarea la moarte, iar in 2004 i-a fost redat gradul de general. 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22