Ion Moraru a fost inlocuit din functia de secretar general al Guvernului. Ramane consilier

Iulian Popescu | 18.11.2015

Ion Moraru a fost înlocuit din funcția de secretar general al Guvernului, dar rămâne în structură pe funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului Dacian Cioloș.

Pe aceeași temă

 

Moraru a fost înlocuit de premierul Dacian Cioloș cu Sorin Sergiu Chelmu, care a deţinut funcţii de secretar general în Ministerul Agriculturii şi la Departamentul pentru IMM.

 

Decizia de miercuri a premierului Dacian Cioloş a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

Ion Moraru, angajat la SGG si pe vremea lui Adrian Nastase, a incercat sa o ajute pe Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, sa scape de verdictul de colaborare cu Securitatea. Pentru a nu fi identificat scrisul de pe notele informative date de "Sanda", Moraru a inlocuit declaratia de avere din 2006 a Rodicai Stanoiu, declaratie pe care instanta a folosit-o pentru compararea cu notele CNSAS.

 

Numele lui Ion Moraru a fost vehiculat și în legătură cu dosarul Microsoft, în 2014, șeful Secretariatului General al Guvernului prezentându-se la DNA pentru a depune unele documentele, dar și pentru a fi audiat în calitate de martor.Toate documentele privind contractele pentru licențele de la Microsoft au trecut pe la Secretariatul General al Guvernului, Executivul dând și o hotărâre, în acest sens, în decembrie 2003.

 

CITIȚI ȘI: Ion MORARU, seful Secretariatului General al Guvernului, este audiat la DNA în dosarul legat de închirierea şi extinderea de licenţe IT pentru scoli

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22