Ionuț Moșteanu către Klaus Iohannis: Încetați cu fake news-ul. USR a fost dat afară de la guvernare

Redactia | 07.10.2021

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de propagarea de informații false atunci când acuză USR că a abandonat guvernarea.

Pe aceeași temă

”Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea. USR a fost exclus de la guvernare”, a scris Moșteanu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul dă exemple de reforme începute de miniștrii din USR și spune că PNL și președintele Iohannis le-au stopat: ”În România “matură și responsabilă”, securiștii trebuiau vaccinați în centre ascunse, înaintea bătrânilor. Vlad Voiculescu a arătat asta și a fost demis”.

  • Postarea integrală a lui Moșteanu:

„USR s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea din motive de ei știute”, spune președintele Klaus Iohannis.
Domnule Iohannis, atunci când USR PLUS a cerut reforme, ați fost printre primii care v-ați opus.
Reformă însemna transparența și prioritizarea vârstnicilor pentru vaccinare, așa cum a luptat Vlad Voiculescu să se întâmple. L-ați oprit. În România “matură și responsabilă”, securiștii trebuiau vaccinați în centre ascunse, înaintea bătrânilor. Vlad Voiculescu a arătat asta și a fost demis.
Reformă însemna să desființăm SIIJ, să reparăm legile justiției, să numim șefi la DIICOT și DNA oameni verticali și profesioniști. Pentru prima dată, aveam în desfășurare un proces transparent, nu în spatele ușilor închise. Atunci când Stelian Ion a încercat asta, l-ați pus pe Cîțu să îl demită.
Reformă însemna să punem stop jafului național, miliardelor de lei alocați pentru baroni și primari ca mită electorală. Să nu mai avem becuri și băncuțe cumpărate cu mii de euro din PNDL sau asfalt turnat peste pământ înainte de alegeri. Atunci când USR PLUS a cerut criterii clare de transparență și alocare eficientă a banilor din PNDL, ați ales să ne scoateți de la guvernare.
De ce? Pentru că USR PLUS deranjează combinațiile vechii clase politice. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, deranja atunci când nu acceptă numiri dictate de filialele PNL. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a deranjat atunci când a adus oameni profesioniști în CA-urile companiilor de stat.
Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea. USR a fost exclus de la guvernare.
Vreți reformă sau vreți să mai dați o șansă PSD?

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22