Iordache, atac la procurorul general: Parchetul trebuie să aplice legea, nu să o comenteze

E.b. | 29.01.2017

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, îl atacă pe Augustin Lazăr, procurorul general al României. Iordache a declarat, la Antena 3, că a auzit cum procurorul general a comentat despre ordonanţele de graţiere şi modificare a codului Penal. . "Parchetul trebuie să aplice legea. Legile în România trebuie să le facă Parlamentul, afirmă ministrul Justiţiei.

Pe aceeași temă

 

 

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, este nemulţumit de atitudinea lui Augustin Lazăr, procurorul general, unul dintre cei mai vocali critici ai "ordonanţelor-elefant".

 

 

În opinia lui Iordache, Parchetul trebuie doar să aplice legile, pentru că elaborarea acestora intră în atribuţia Parlamentului.

 

"Până la urmă legislaţia în România o face Parlamentul, ca şi modificarea legilor. Pentru că am văzut în ultima perioadă organe ale statului care îşi dau cu părerea despre legi. Am văzut procurorul general care spune că o lege e bună sau nu e bună. Parchetul trebuie să aplice legea. Legile în România trebuie să le facă Parlamentul", a spus ministrul Justiţiei la Antena3.


 

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai ordonanţelor de graţiere. Totodată, PICCJ a trimis, CSM un punct de vedere critic legat de de ordonanţele de graţierea şi modificare a Codului penal, iniţiate de Ministerul Justiţiei, 

 

În opinia Parchetului instanţei supreme, adoptarea acestor OUG ar putea avea drept consecinţă vulnerabilizarea gravă a instituţiilor statutului în faţa de criminalitate în creştere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22