Iordache: Deținuții din penitenciare nu au greșit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte

Redactia | 19.12.2018

Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, afirmă că OUG pentru amnistie şi graţiere este necesară, pentru că deținuții din penitenciare nu au greșit atât de mult cât să-i condamnăm la moarte.

Pe aceeași temă

"Sunt decizii CEDO care stabilesc condiții minimale pentru deținuți. România riscă să plătească penalități uriașe pentru că nu a făcut nimic pentru acei oameni. Acei oameni nu au greșit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte. Poate ministrul Justiției, peste noapte, să construiască penitenciare? A fost chestiunea cu recursul compensatoriu. Mai poate fi o flexibilizare a legislației în ceea ce înseamnă condamnările, dar peste noapte nu se poate adopta ceva dacă vrem un moment zero", a spus Florin Iordache, la Antena 3, preluat de Libertatea.

El s-a întrebat retoric dacă ministrul Justiției "poate să construiască peste noapte penitenciare".

Iordache s-a referit şi la anunţul lui Klaus Iohannis, că va participa la toate şedinţele de Guvern.

Deputatul PSD a declarat că preşedintele nu are drept de veto în şedinţele de Guvern, iar dacă nu se discută temele prevăzute de Constituţie, premierul îl poate invita să iasă.

„Nu poate bloca activitatea Guvernului. Poate să îşi ia un carneţel şi un pix şi să înceapă să noteze, activitatea Guvernului nu o poate bloca. În acelaşi timp premeierul, dacă nu sunt probleme care vizează politică externe, ordine publică, apărare, premierul poate să spună „domnule preşedinte, ne vedem mai târziu, după ce termin şedinţa de Guvern. Este şi aceasta o opţiune a premierului. Preşedintele, dacă prezidează, discută de o ordine de zi care a fost avansată. Pe ordinea de zi, care e publică, dacă sunt chestiuni care îl vizează, participă, prezidează, dar dacă Guvernul decide că trebuie să meargă mai departe, nu are drept de veto. Poate să stea cu carneţelul să asculte ce spun miniştrii, acolo drept de dezbatere au miniştrii', a declarat Florin Iordache, pentru Antena 3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22