Iordache, ministrul Justitiei, a plagiat in teza de doctorat dintr-un interviu al lui MRU

E.b. | 16.01.2017

Florin Iordache, în prezent ministrul Justitiei, a plagiat in teza de doctorat dintr-un interviu dat de Mihai Razvan Ungureanu, în ianuarei 2007, agenţiei Agerpres.

Pe aceeași temă


 
 

Iordache a folosit in lucrarea sa din anul 2007, numita "Impactul Corporatiilor transnationale asupra proceselelor de integrare economica a Romaniei in UE", pasaje din raspunsurile unui interviu acordat de MRU cu ocazia aderarii tarii noastre la UE, chiar in ianuarie 2007, conform Romania Libera.

 

Pe atunci ministru de Externe in Guvernul Tariceanu, Ungureanu a acordat un amplu interviu agentiei Rompers, actuala Agerpres.


Teza de doctorat a lui Iordache are 130 de pagini, iar paginile 126-128 sunt plagiate din interviul lui MRU, fiind vorba despre patru pasaje unde Iordache opereaza doar mici modificari la unele cuvinte.

 

In paginile repective plagiate, ministrul Justitiei chiar are sase trimiteri in paranteza la bibliografie, unde le corespund insa sase articole care ar fi fost scrise de Iordache, insa care, evident, nu sunt disponibile online.

 

Iata un exemplu de fraza plagiata, in care insa ministrul Justitiei a avut grija sa scoata referirile lui MRU la presedintele de atunci al Romaniei, Traian Basescu:

 

MRU: "Strategia de politica externa a Romaniei, prezentata la 18 ianuarie 2005 de domnul presedinte Traian Basescu si pe care am reluat-o, la randul meu, in nenumarate interventii, stipuleaza clar ca zona asiatica reprezinta o prioritate pentru tara noastra, in plan politico-diplomatic si economic".

 

Florin Iordache: "Strategia de politica externa a Romaniei stipuleaza clar ca zona asiatica reprezinta o prioritate pentru tara noastra, in plan politico-diplomatic si economic".

 

Iordache a copiat inclusiv un cuvant folosit de Ungureanu cu ghilimele.

 

Intreaga lucare are insa 180 de pagini, inclusiv concluziile, sinteza rezultatelor si 32 de anexe, care sunt in mare parte tabele din alte surse, precum Institutul de Statistica al UE si Institutul National de Statistica al Romaniei. In plus, sunt trimiteri bibliografice si la Wikipedia.

 

Romania Libera mai precizeaza ca mai mult de o cincime dintre articolele pe care ministrul Justitiei le-a trecut la bibliografie sunt scrise tot de el, practic citandu-se singur.

 

In plus, circa 10 la suta din bibliografie reprezinta comunicate de presa si rapoarte, iar printre lucrarile pe care diplomatul sustine ca le citeaza sunt si sase carti in limba rusa, cu toate ca parlamentarul nu a trecut la capitolul competente lingvistice din CV-ul sau de pe Camera Deputatilor decat limbile engleza si franceza.

 

Florin Iordache si-a obtinut titlul de doctor la Universitatea Libera Internationala Moldova, institutie de invatamant privata, in perioada in care era deputat de Olt, in toamna anului 2007, la 9 luni distanta de la interviul lui MRU.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22