Iordache prigonește limba română: Iohannis dorește DECÂT o dezbatere cu cei pe care-i selectează

Dora Vulcan | 15.11.2019

Florin Iordache spune că pesediștilor nu le este rușine cu Viorica Dăncilă și că Klaus Iohannis vrea decât (sic!) o confruntare cu cei pe care-i selectează el.

Pe aceeași temă

Numai că Iordache transmite mesajul făcându-o o serioasă concurență la agramatisme șefei de partid. Și o comite atunci când spune că pesediștilor nu le este rușine cu Viorica Dăncilă și mai spune că Iohannis vrea DECÂT (sic!) o confruntare cu cei pe care-i selectează el.

Iordache, omul care a mutilat legile justiției, ca șef al comisiei care i-a purtat numele, și vicepreședinte al Camerei Deputaților, nu știe o regulă elementară a limbii române care spune că ”decât” nu se folosește ”decât în construcții negative”, vorba unei celebre reclame.

”Prestația lui Klaus Iohannis este jalnică. Este prima conferință de presă care a durat o oră, cinci ani de zile i-au trebuit să aibă o conferință de o oră. Mare realizare! Este prima conferință.

Doi: și-a pregătit-o cu foarte mult timp înainte, n-o să-l mai vedeți foarte curând, dorește decât (sic!) o dezbatere cu cei pe care-i selectează dumnealui. Îi e frică să aibă o dezbatere cu Dăncilă. De ce îi e frică de Dăncilă?”, a spus Iordache la RFI.

În opinia deputatului PSD, ”lui Klaus Iohannis îi e foarte frică în acest moment de Viorica Dăncilă și de ceea ce poate spune la o întâlnire între cei doi”.

Florin Iordache susține că social-democraților nu le e rușine cu o candidată ca Viorica Dăncilă, așa cum s-a speculat în ultima vreme.

”Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă, este președinta PSD și o să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face. Câștigăm alegerile, bineînțeles. Gândesc normal și pozitiv, raportându-mă la ceea ce au făcut și unul și altul. Dacă după cinci ani de zile, marea realizare a lui Klaus Iohannis este că a reușit să aibă o conferință de o oră, asta e marea realizare a lui Klaus Iohannis, o conferință de o oră, după cinci ani de zile, după atâtea vacanțe, după atâtea blocaje pe care le-a avut, ne așteaptă, repet, în turul doi o victorie a Vioricăi Dăncilă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22