Iordanianul Jamal Jabbar, acuzat de propaganda pentru ISIS, va fi expulzat din România

Vlad Toma | 08.01.2016

Cetăţeanul iordanian de origine palestiniană Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, declarat indezirabil la sfârşitul anului trecut, va fi expulzat mâine din ţară de autorităţile române.

Pe aceeași temă

 

Iordanianul este acuzat că făcea propagandă pentru Statul Islamic şi că ar fi fost dispus chiar să acţioneze împotriva României, transmite Digi24.

 

Jamal Jabbar nu a reuşit să-i convingă pe judecătorii Curţii Supreme că nu este simpatizant al grupării Stat Islamic şi că nu intenţiona să facă rău ţării noastre.

 

Ofiţerii de informaţii au adus insa probe care demonstrau că Jamal Jabbar s-a autoradicalizat şi că era gata să acţioneze în numele grupării fundamentaliste. Prin decizia definitivă luată de Curtea Supremă, Jabbar nu va avea dreptul să intre pe teritoriul României timp de 15 ani.

 

„Era pe teritorul României de 30 şi ceva de ani unde a desfăşurat activităţi normale, a absolvit facultatea aici, a fost manager de hotel. Din punctul lui de vedere, nu este un pericol la adresa securităţii naţionale. Nu are nimic împotriva României”, a spus Liviu Cristescu, avocatul suspectului, citat de Digi24.

 

Jabbar locuia în România din 1991 şi a început să fie monitorizat de SRI din 2014, când a început să facă propagandă pentru mișcări extremiste, inclusiv ISIS.

 

Cititi AICI comunicatul SRI legat de acest caz.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22