Istoricul Mădălin Hodor îl critică pe Barna pentru că a acceptat interviul cu Ion Cristoiu (Coroiu)

Laurentiu Gheorghe | 11.05.2020

Mădălin Hodor, istoric și cercetător CNASAS, îl critică pe liderul USR, Dan Barna, inițiatorul „fără penali”, că a acceptat să participe la un interviu cu Ion Cristoiu, „un dinozaur comunist”

Pe aceeași temă

”A uitat că domnul Coroiu (presupusul nume conspirativ al lui Ion Cristoiu - n.r.) a fost agentul de propagandă al grupării mafiot-politice (sprijinită de o grupare din servicii) care a reușit să distrugă DNA și să decredibilizeze lupta anti-corupție. Adică ceea ce USR și susținătorii săi au pus acolo pe tricouri. Unii au pus în suflet. Dar se pare că nu domnul Barna. Domnul Barna e amnezic”, scrie Hodor pe Facebook.

Dan Barna a anunțat pe Facebook că luni, de la ora 17:00, va fi invitatul lui Ion Cristoiu. Numeroși cititori l-au criticat pe liderul USR pentru intenția de a participa la emisiune.

Liderul USR a mai participat pe 13 decembrie la un interviu realizat de Cristoiu. Decizia de a participa, în urmă cu un an, la o emisiune moderată de Mihai Gâdea la Antena 3 a generat și atunci controverse publice.

Postarea istoricului Mădălin Hodor pe Facebook

”Tala(e)ntul domnului Barna.

Domnul Barna este președintele USR. Unii susținători USR sunt mulțumiți de chestiune, alții nu. Unii spun că este cel mai bun, alții că este cel mai prost. Unii spun că a dus partidul în sus, alții că l-a dus în jos. În USR sunt trei facțiuni principale și câteva mai mici. Majoritatea formală e cu domnul Barna, o minoritate sunt progresiști, alții sunt nicusoristi. Majoritatea are și o platformă neopasoptistă.

Toate aceste lucruri au devenit însă total irelevante de ieri. Da. De ieri. Cum așa?

Păi pentru că ieri domnul Barna anunță pe pagina domniei sale că merge la un interviu la…..Cristoiu? Cristoiu? Daaaaa. Cristoiu. Coroiu pentru cunoscători.

Înainte de a sări să argumentați că orice politician trebuie să meargă să discute cu orice ziarist, că asa e democratic și frumos, aș vrea sa luați în considerare următorul context:

Ion Cristoiu, în vrie și cu tot mai puțin public, pleacă după un mare scandal de la EVZ.

Cum însa domnul Cristoiu traiește din mizeriile pe care le scrie sau vorbește, evident are nevoie de sprijin în aceasta perioada delicata. Și sprijinul vine. Postările lui sunt preluate de câteva site-uri de știri online, indiferent cât de cretine sunt sau ce enormități spune, i se mai dă câte puțin timp de antena pe la televizor. Un mare analist nu poate trăi fără public, iar dacă nu îl are prin propriile forțe, atunci i se da.

Și cine i-l dă? Ei, aici ajungem la chestiune. Păi i-l dă acea grupare din servicii pe care a slujit-o în toate formele ei istorice (de la Securitatea veche la cea nouă)

Aici, în această operă de reșapare a unui dinozaur comunist intervine cu aplomb domnul Barna.

Sigur că prima idee este sa ii dai omului circumstanțe atenuante. Nu știe cine este Cristoiu. Nu știe ca este turnatorul Coroiu, adică ceea ce se stie public ( aspect pentru care subsemnatul a încasat un proces, o cercetare disciplinară și încă mai trage și o sa tragă în continuare).

A uitat și editorialele mizerabile scrise de dumnealui în EVZ împotriva a tot (absolut tot) ceea ce pretinde domnul Barna că reprezintă și apără. De la Justiție la manifestanții din Piața Victoriei (pe care Coroiu îi numea cu un dispreț suveran „tefeliști”). A uitat. Ok. A uitat că domnul Coroiu a fost agentul de propagandă al grupării mafiot-politice (sprijinită de o grupare din servicii) care a reușit să distrugă DNA și să decredibilizeze lupta anti-corupție. Adică ceea ce USR și susținătorii săi au pus acolo pe tricouri. Unii au pus în suflet. Dar se pare că nu domnul Barna. Domnul Barna e amnezic.

Desigur, susținătorii dansului vor argumenta frumos: ce dacă se duce? se duce să vorbească cu următorii lui Coroiu ca să le transmită mesajul USR, ca un adevărat Iisus în casa vameșului. Ca atunci când a fost la A3.

Desigur că e o prostie.

De ce? Pentru că eu cred următorul lucru. Eu cred că domnul Barna stie exact, dar exact toate lucrurile astea. Stie și că apariția lui nu va scăpa netaxată. Si de ce o să o facă totuși?

De ieri eu am un răspuns și e unul dureros pentru mine, ca om care a susținut după puteri atât USR, cât și candidatura domnului Barna la președinție.

„Cândva iți voi cere un serviciu. Acel moment s-ar putea să nu vina niciodată.” Vă las să ghiciți cine joacă rolul Nasului aici. Pentru că momentul a venit.

Și astfel, cel puțin pentru mine, domnul Barna și-a îngropat tala(e)ntul.

#MergilaCristoiuPa”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22