Italianul internat cu coronavirus în Rimini a fost în județul Gorj între 18 și 22 februarie

Laurentiu Gheorghe | 25.02.2020

Bărbatul de 71 de ani însurat cu o româncă a fost în vizită între 18 și 22 februarie la rudele soției din Gorj și a avut unele întâlniri de afaceri, a anunțat MAE.

Pe aceeași temă

În perioada în care cetățeanul italian a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. „La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere", a comunicat Ministerul de Externe.

Anunțul Ministerului Afacerilor Externe:

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.”

Riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus după ce s-a întors din România este mic și nu este cazul să ne îngrijorăm, spune managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, Adrian Streinu Cercel.

"Riscul ca bărbatul fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic. Categoric nu este cazul să ne îngrijorăm. Este foarte greu de refăcut traseul acestuia în România, poate dura până la două săptămâni", a declarat la Digi 24 Streinu Cercel.

Bărbatul de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), diagnosticat cu coronavirus, se află în acest moment internat la spitalul din Rimini, secţia de boli infecţioase, dar starea sănătăţii lui nu este gravă, scrie presa din Italia.

Potrivit publicaţiei „Il Resto del Carlino”, care citează surse din cadrul Regiunii Emilia – Romagna, bărbatul s-a prezentat luni la spitalul din Cattolica, la „Urgenţe”, având simptome de febră şi tuse. Acesta a declarat că s-a întors în week-end din România. Bărbatul a fost transferat la spitalul „Infermi” din Rimini, unde a fost confirmat ca pozitiv la testul cu coronavirus. Potrivit Corriere di Bologna, bărbatul lucrează în domeniul hotelier.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22