Iulian Bulai: Statul român se dă singur afară din Muzeul Peleș. Contractul de închiriere a expirat

Laurentiu Gheorghe | 13.09.2019

Deputatul USR, Iulian Bulai, a scris vineri că lipsa de interes a ministrului Culturii, Valer-Daniel Breaz va duce la pierderea ansamblului Peleș, muzeul urmând să fie evacuat în curând.

Pe aceeași temă

Bulai, fervent critic la adresa ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, a scris vineri pe Facebook: „Statul român se dă singur afară din Muzeul Peleş, iar ministrul Breaz se aşteaptă să plătească familia regală ca să rămână deschis! De luni de zile, Ministerul Culturii nu mai are contract cu Casa Regală pentru chiria ansamblului de la Peleş. Negocierile pentru prelungirea contractului trebuiau să-nceapă în martie”.

El a precizat că în urmă cu două zile „a fost predată Căsuţa Poartă, urmează să fie evacuat şi muzeul”. În sprijinul acestei afirmaţii, el a publicat o parte dintr-un proces verbal de predare-primire.

"Nu-l intreb pe ministrul Breaz de ce nu s-a prelungit contractul de inchiriere - pentru ca stiu: din incompetenta si nesimtire -, dar l-as intreba altceva: asa un lucru de nimic pentru natiunea romana i se pare Muzeul Peles cat sa-i fie indiferent daca ramane deschis sau nu?
A, si mai am o intrebare: cine-o sa faca inchisoare pentru lunile de utilitati platite de minister la Peles, dupa ce statul roman nu mai avea niciun fel de relatii contractuale cu proprietarii si-si tot amana evacuarea?", se mai arata in postare.
Raspunzand unei intrebari, Bulai a precizat ca statul plateste cca 62.000 lei lunar pentru chirie, iar din vanzarea biletelor incaseaza două milioane de euro anual.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22