Iulian Bulai (USR): Un coleg de partid a murit cu zile, Spitalul din Suceava l-a ignorat

Redactia | 05.04.2020

Iulian Bulai, deputat USR acuză că un coleg de partid a murit de COVID din cauză că a fost ignorat de spitalul din Suceava timp de 7 zile deși avea simptome, inclusiv febră de 40 de grade.

Pe aceeași temă

”I s-a spus să se trateze acasă, deși a solicitat în mod repetat să fie dus la spital!”, scrie Iulian Bulai pe Facebook. A fost internat în spital doar după ce a fost instalată noua conducere militară. Prea târziu însă.

„Irimia Sava este colegul meu din USR Bunești - Suceava. A stat acasă cu febră 40, timp de 7 zile. Cât timp a durat conducerea interimară a Spitalului Suceava. A cerut constant să fie consultat de medic și dus la spital. Se topea pe zi ce trece. I-au spus să se trateze acasă, că e o simplă răceală. Că o să îi treacă. Acum două zile, noua conducere militară a Spitalului Județean Suceava a trimis o ambulanță în 15 minute de la solicitarea telefonică. Irimia este acum în stare critică și inconștient, la terapie intensivă. Prea târziu, se pare”, a relatat, într-o postare pe Facebook, deputatul Iulian Bulai.

Între timp, colegul său a murit. „PS: Intre timp colegul meu a murit. Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu a fost primit inca rezultatul testului covid-19.”

Iulian Bulai face apel la ministrul Sănătății să pună ca manageri la toate spitalele din țară ce vor trata pacienții de Covid-19 medici militari.

„Domnule ministru Tătaru, trimiteți manageri medici militari la toate spitalele din țară care vor trata pacienții de Covid-19. Este nevoie de un management profesionist și ferm la toate aceste spitale, din toată țara”, afirmă deputatul USR.

CITESTE ȘI Conducerea militară de la spitalul din Suceava aduce întăriri încă 20 medici și asistenți militari

Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România, iar orașul și alte opt localități din apropiere au fost băgate în carantină totală.

Sunt infectate 318 cadre medicale, cel mai mare număr la nivel de țară, a anunțat vineri seară Grupul pentru comunicare strategică, iar numărul celor persoanelor infectate cu COVID19 este de 866.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22