Ivan: Firea a fost complice cu actuala conducere a PSD. Grav e răul făcut țării, nu PSD

Dora Vulcan | 05.09.2018

Cătălin Ivan - fost PSD - spune că fronda Gabrielei Firea față de președintele PSD Liviu Dragnea este nu doar tardivă, dar ea, de fapt, a fost complice cu actuala conducere a PSD. Ivan acuză lașitatea, oportunismul și servilismul liderilor PSD care nu au curajul să ia atitudine.

Pe aceeași temă

 

 

 ”De-a lungul celor deja aproape patru ani care au trecut de când am intrat în conflict direct cu conducerea PSD-ului de atunci, anume cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, pentru că am îndrăznit să spun că lucrurile în partid mergeau în direcția greșită, am fost făcut în toate felurile, de la securist la trădător. Nu am nicio satisfacție. Este trist să vezi ce a ajuns acest partid. (...) Ce se întâmplă acum era evident încă din 2014. Lașitatea, oportunismul și servilismul i-a împiedicat pe cei care puteau lua atitudine să o facă. Astăzi, Gabriela Firea are mare dreptate. La fel și Ecaterina Andronescu acum câteva săptămâni. Este însă prea târziu. Mult prea târziu. Contează prea puțin răul făcut PSD-ului. Grav este răul imens făcut României, iar Gabriela Firea a fost complice. În toată această perioada, rând pe rând, tot mai mulți lideri ai partidului au sfârșit prin a-mi da dreptate. Pe rând, fiecare când i-a vent rândul, Victor Ponta, Bădălau cu scrisoarea servită de Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu și acum Gabriela Firea, au ieșit public să critice regimul lui Dragnea folosind aproape la virgulă declarațiile mele din 2014, 2015”, a scris Ivan pe Facebook.

 

 

Context

 

Firea îi cere lui Dragnea să se retragă: Ar fi benefic pentru partid si pentru tara

 

Gabriela Firea îl atacă pe Liviu Dragnea căruia îi cere să plece de la șefia PSD, gest „benefic pentru partid și pentru țară” dacă nu-și schimbă modul de lucru și „nu renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane” când ia decizii.

 

"Din punctul meu de vedere (Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga - n.red.) . Nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimanui. Ori schimba modul de lucru si renunta la a se mai consulta doar cu doua-trei persoane, multe care nici nu fac parte din Guvern, deci ori schimba total modul de lucru, dar nu cred ca poate sa lucreze in acest sens, pentru ca ar fi facut-o. Daca poate, ar fi minunat. Daca nu, cred ca o retragere ar fi benefica pentru partid si pentru tara", a spus Firea, intrebata la TVR 1 daca Liviu Dragnea ar trebui sa plece de la conducerea PSD.

 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a mai spus marti seara, la TVR 1, ca liderul PSD, Liviu Dragnea, se consulta in deciziile sale cu cativa apropiati, cei mai multi din afara partidului, si "foarte putini, din ce in ce mai putini, din interiorul paridului".

 

De asemenea, ea a afirmat ca, in ceea ce priveste propunerile legislative sau guvernamentale, crede ca "ar fi fost mult mai intelept si democrat" ca Liviu Dragnea sa discute anterior cu membrii BPN si cu membrii CEx.

 

Ea a mai spus ca din primele sale zile de mandat a solicitat Guvernului sa colaboreze in anumite proiecte pentru Bucuresti, dar atunci era premier Dacian Ciolos si nu a gasit "un raspuns bun" si s-a gandit ca lucrurile se vor schimba, dar s-au succedat trei guverne PSD, a trecut un an si jumatate si lucrurile nu au evoluat.

 

De asemenea, Firea a spus ca a avut cateva tentative de a discuta cu liderul PSD, Liviu Dragnea, si a-i spune ca partidul va pierde daca nu se realizeaza lucruri importante in Capitala, dar "domnul Dragnea zambeste si ocoleste adevarul foarte frumos" si este "lapte si miere in intalniri si in sedinte", iar in intalnirile sale cu cei apropiati deciziile sunt altele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22