Joc la două capete: Liviu Dragnea spune că inițiativa lui Nicolicea nu are acordul PSD

Dora Vulcan | 22.03.2017

Pentru a doua oară, un parlamentar controversat dar abil al PSD introduce o modificare convenabilă jocurilor PSD în planul Justiției iar șeful PSD iese pe post de ”polițistul bun” și spune că inițiativa nu ar avea acordul partidului. De asta dată, Nicolicea cu intenția de modificare a Legii referendumului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a spus miercuri că initiativa lui Eugen Nicolicea privind limitarea atributiilor presedintelui Romaniei in ceea ce priveste domeniile pe care poate cere organizarea unui referendum nu a fost discutata in comisiile parlamentare si nu are sustienerea PSD.

 

 

 

Dragnea a mai declarat ca ar fi oportuna o modificarea legislativa care sa permita Parlamentului ar trebui sa convoace referendumuri si pe alte teme in afara de suspendarea presedintelui.

 

 

 

"Orice parlamentar are dreptul, probabil impins de cetatenii din circumscriptia care l-a votat si dupa largi dezbateri, sa vina cu orice propunere, insa am discutat in grupurile parlamentare ca orice propunere legislativa care nu este discutata inainte in grupuri, care nu are sprijinul partidului, este o initiativa care ramane doar initiativa", a declarat Liviu Dragnea, intrebat despre initiativa legislativa a lui Nicolicea.

 

 

 

Dragnea spune insa ca dezbaterea ar trebui sa aiba loc asupra dreptului Parlamentului de a convoca si el referendumuri.

 

 

 

"Eu cred ca - si asta trebuie lansat in dezbatere - si Parlamentul trebuie sa aiba dreptul de a convoca referendum. Un primar are acest drept, Consiliul Judetean are acest drept, presedintele Romaniei, firesc, are acest drept", a adaugat Dragnea, subliniind ca in acest moment Parlamentul poate convoca doar referendum pentru suspendarea presedintelui.

 

 

 

"Asta ar trebui supus dezbaterii, nu limitarea atributiilor presedintelui", a mai spus el.

 

 

Anterior lui Nicolicea, Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice din Senat, a introdus o serie de amendamente la Legea grațierii favorabile penalilor de lux și a mimat disidența față de liderul PSD spunând că nu ar avea nevoie de acordul partidului pentru a amenda proiectul. Ocazia a fost foarte bună pentru liderul PSD; condamant deja pentru corupție și cu un alt dosar în curs de judecare la Curtea Supremă, să intervină și să mimeze supărarea. Între timp, NIcolae a spus că e dispus să-și retragă amendamentele. Cu toate acestea, ele au figurat ieri pe ordinea de zi a Comisiei, pentru că Nicolae a spus că le va retrage doar după ce vor fi supuse dezbaterii. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22