John Kerry: Iranul are interdictie pentru totdeauna de a fabrica arma nucleara

P.c. | 26.02.2015

Pe aceeași temă

John Kerry, secretarul de stat american, a declarat miercuri, ca Iranul nu va avea niciodata dreptul de a detine bomba atomica, fiind obligat de Tratatului de neproliferare (TNP) pe care l-a semnat. Declaratia lui Kerry este facuta cu cateva saptamani inainte de semnarea unui posibil acord  in domeniul nuclear cu Teheranul, potrivit Agerpres.

 

'Iranul are interdictie pentru totdeauna de a fabrica arma nucleara, in virtutea aderarii la Tratatul de neproliferare', a afirmat John Kerry in fata unei comisii a Congresului SUA, dupa cum relateaza AFP.

 

Republica islamica este semnatara a TNP, un text multilateral deschis spre semnare la 1 iulie 1968 si intrat in vigoare la 5 martie 1970, insa Teheranul este acuzat ca nu respecta acest tratat fundamental al dreptului international, incercand sa fabrice arma atomica sub acoperirea unui program nuclear civil.

 

CITITI SI: Iranul anunta manevre militare de amploare

 

John Kerry a avertizat marti Iranul ca momentul adevarului se apropie, seful diplomatiei americane referindu-se la faptul ca Teheranul si marile puteri din Grupul 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania) au termen pana la 31 martie sa ajunga la un acord istoric in problema controversatului dosar nuclear iranian, acord care sa puna capat celor peste 10 ani de criza diplomatica, dupa ce au esuat in semnarea unui astfel de document in noiembrie anul trecut.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22