John Kerry, mesaj de Ziua Nationala a Romaniei: Ii salutam pe toti acei lideri care continua sa apere drepturile fundamentale si sa intareasca democratia, statul de drept si diversitatea nationala

Fara Autor | 29.11.2014

Pe aceeași temă

Secretarul de Stat american, John Kerry, a transmis vineri un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in care aduce un omagiu "liderilor vizionari" care, in urma cu 96 de ani, au creat "o democratie ce garanta egalitate pentru toate nationalitatile si religiile si proteja libertatea presei, libertatea de asociere si libertatea de exprimare" si ii saluta totodata pe "toti acei care continua sa apere aceste drepturi fundamentale si sa intareasca democratia, statul de drept si diversitatea nationala".

"Statele Unite sunt recunoscatoare pentru parteneriatul solid al Romaniei in privinta provocarilor regionale si globale de securitate. Ca aliati NATO, soldatii nostri slujesc umar la umar in Afghanistan. Ei efectueaza in comun exercitii militare de antrenament. Si colaboreaza la bazele militare din tara dumneavoastra ca Deveselu si Mihail Kogalniceanu", se mai arata in mesajul transmis romanilor, cu prilejul Zilei Nationale, de seful diplomatiei americane, "in numele presedintelui Obama si al poporului american".

In incheiere, oficialul american isi exprima speranta privind consolidarea parteneriatului strategic dintre Romania si SUA "pentru multi ani de acum incolo".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22