John Kerry, secretar de stat SUA, se afla în Elveția, pentru discutii despre dosarul nuclear iranian și despre criza din Ucraina

P.c. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

John Kerry, secretarul de stat al SUA, va purta astazi discutii, în Elveția, cu ministrul de Externe rus, despre criza din Ucraina si despre anchetarea asasinării lui Boris Nemțov. Kerry va participa apoi la o serie de discutii despre dosarul nuclear iranian cu Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de externe, relateaza Romania Libera.

 

După ce i-a acuzat pe oficialii ruși că l-au "mințit drept în față" în ce privește luptele în curs din estul Ucrainei, John Kerry va avea din nou discutii cu Serghei Lavrov, ministru de externe rus. Cei doi vor vorbi despre dezbaterile în curs dintre Statele Unite și Uniunea Europeană asupra noilor sancțiuni ce vor fi adoptate dacă Moscova refuză să aplice armistițiul.

 

Șeful diplomației SUA va insista, de asemenea, legat de necesitatea unei anchete transparente și serioase asupra asasinării la Moscova a lui Boris Nemțov, unul dintre principalii opozanți ai președintelui Vladimir Putin. ''Sperăm că autoritățile (...) vor întreprinde ancheta credibilă și transparentă care va permite să se afle cine este în spatele crimei și cine a comis-o'', a declarat duminică secretarul de stat american la postul de televiziune ABC.

 

CITITI SI: VIDEO In Congresul SUA creste presiunea pentru INARMAREA UCRAINEI. Secretarul american de Stat John Kerry: Rusii m-au mintit in fata

 

Ancheta va trebui să fie "acceptabilă atât pentru poporul rus, cât și la nivel internațional", a afirmat unul dintre oficialii americani care îl însoțesc pe John Kerry.

 

Deși încălcările acordului de încetare a focului instaurat pe 15 februarie între Rusia, Ucraina și rebelii separatiști proruși sunt din ce în ce mai rare, "este prea devreme să știm dacă ne aflăm la capătul eforturilor noastre", a declarat oficialul citat.

 

Kerry va avea apoi o intalnire cu ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, cu care va avea o serie de discuții prevăzute să dureze până miercuri după-amiază.

 

Iranul și Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania) încearcă să încheie înainte de 31 martie un acord politic care să autorizeze anumite activități civile nucleare ale Republicii Islamice. Și să rezolve astfel o veche problemă internațională care datează de peste un deceniu. Cu toate acestea, John Kerry a avertizat că "nu poate promite să fie în măsură" să găsească un compromis.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22