John Kerry, secretarul de stat al SUA, se va intalni cu Vladimir Putin la Soci

P.c. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

John Kerry, secretarul de Stat al SUA, se va intalni, marti, la Soci cu presedintele rus Vladimir Putin, pentru discutii legate de situatia din Ucraina. Acesta este prima vizita a lui Kerry in Rusia, dupa anexarea peninsulei Crimeea, relateaza Hotnews.

 

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a vrut sa comenteze posibilitatea unei intalniri intre John Kerry si presedintele rus.
 

Ministerul rus de Externe a confirmat insa intalnirea secretarului de stat al SUA cu Sergei Lavrov, omologul sau rus: "Ne asteptam ca aceasta vizita sa duca la normalizarea relatiilor bilaterale, de care depinde in mare masura stabilitatea globala", a declarat ministerul rus. 

 

"Aceasta vizita face parte din eforturile noastre continue de a mentine legaturi directe cu inalti oficiali rusi si de a ne asigura ca punctele de vedere americane sunt transmise in mod clar", a spus purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Marie Harf .
 

CITITI SI: Ucraina cere Rusiei despagubiri de 350 de miliarde de dolari: La un moment dat Moscova va plati

 

Sergei Riabkov, ministrul adjunct rus al Afacerilor Externe, a declarat ca vor exista discutii despre punerea in aplicare a acordurilor de pace de la Minsk pentru estul Ucrainei si cel pentru criza din Orientul Mijlociu, dar si despre sanctiunile americane impotriva Moscovei.
 

Relatiile dintre Rusia si Occident se confrunta cu o criza fara precedent in urma conflictului dintre separatistii pro-rusi si fortele din estul Ucrainei si dupa anexarea Crimeei de catre Rusia in martie 2014.
 

Vladimir Putin a declarat in mod repetat ca este gata sa restabileasca relatiile cu Washington si Bruxelles, care au decretat sanctiuni economice dure impotriva Rusiei, in timp ce ramane de neclintit in privinta Ucrainei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22