John Kerry (SUA): Rusia risca noi sanctiuni economice

T.d. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

Moscova poate fi vizata de noi sanctiuni economice daca nu respecta acordul de incetare a focului semnat la Minsk, in privinta situatiei din estul separatist al Ucrainei, avertizeaza SUA prin vocea secretarului de Stat american John Kerry.

''Am reiterat faptul că este urgent ca liderii ruși și separatiștii să susțină pe deplin respectarea acordurilor de la Minsk și punerea lor în aplicare, inclusiv la Debalțevo și în zona portului Mariupol, dar și în alte puncte strategice. Am subliniat că, în caz contrar, vor exista consecințe ce vor afecta economia rusă, care și așa se confruntă cu probleme'', a afirmat John Kerry în cadrul unei conferințe de presă, potrivit RIA Novosti, citata de Agerpres.

SUA și UE au instituit o serie de sancțiuni, inclusiv economice și financiare, împotriva Moscovei, acuzată de susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.

Kerry s-a intalnit la Geneva cu seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, într-un context foarte tensionat în relațiile dintre Washington și Moscova, secretarul de stat american acuzând săptămâna trecută Rusia că “minte” atunci când susține că nu există trupe și echipamente rusești în estul Ucrainei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22