Jucan (CNA): Aplicarea legii in cazul atacurilor media la justitie, aruncata in derizoriu

Vlad Toma | 26.01.2017

Valentin Jucan, membru CNA, transmite, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca anumiti membri ai CNA încearca sa arunce in derizoriu aplicarea legii in cazurile in care sunt confirmate atacuri care vin din mass-media la adresa justitiei.

Pe aceeași temă

 

""Niște comuniști" sunt cei care au redactat raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare - M.C.V. Această afirmație a fost susținută în ședința de astăzi a C.N.A., de către Radu Călin Cristea, după ce am solicitat prelungirea protocolului de colaborare pe care C.N.A. îl are cu Consiliul Superior al Magistraturii - C.S.M., protocol care a expirat în noiembrie 2016", scrie Jucan, pe contul sau de Facebook.

 

Acesta precizeaza de asemenea ca Radu Călin Cristea, membru C.N.A., "consideră că o colaborare între C.N.A. și C.S.M., în sensul analizării cu celeritate a reclamațiilor transmise de C.S.M., este de natură "a favoriza" C.S.M. "Nu ne dau ei nouă ordine pe cine să sancționăm", ar fi spus Cristea, conform lui Valentin Jucan.


Jucan precizeaza insa ca nicio sesizare transmisă de C.S.M. nu are o formă imperativă: "Fiecare sesizare venită de la acest for este analizată exclusiv din punct de vedere al legii audiovizualului iar decizia aparține exclusiv C.N.A.-ului."

 

Jucan considera ca, prin afirmatii de acest tip, se incearca aruncarea in derizoriu a aplicarii legii: "Ceea ce se încearcă acum, prin această atitudine, este ducerea în derizoriu a modului în care C.N.A. TREBUIE să aplicea legea atunci când se confirmă atacurile din media la adresa justiției."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22