Judecatoarea Camelia Bogdan reactioneaza la incercarea de mazilire: Voi ataca decizia

Tudor Despina | 10.11.2015

Mutata rapid si fara explicatii de la Sectia Penala a Curtii de Apel Bucuresti, Judecatoarea Camelia Bogdan – cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la inchisoare – a reactionat, afirmand ca va ataca planificarea de sedinta.

Pe aceeași temă

 

In 3 Noiembrie, judecatoarea Camelia Bogdan era mutata de la Sectia Penala a Curtii de Apel Bucuresti la cea de contencios-administrativ, dupa o decizie in acest sens lauta de colegiul de conducere.

 

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Bucuresti, Daniel Gradinaru, a declarat atunci ca la nivelul Sectiei de contencios s-a constatat un deficit al numarului de judecatori, astfel incat Colegiul de conducere a decis ca doi magistrati, printre care se afla si Camelia Bogdan, sa fie trecuti de la Sectia penala la Sectia contencios.

 

Daniel Gradinaru a precizat ca judecatoarea Camelia Bogdan nu a fost mutata definitiv de la Sectia penala, ci va participa, pe o perioada determinata de 3 luni, la sedintele de judecata de la Sectia de contencios.

 

De asemenea, Daniel Gradinaru a mai spus ca nu este prima data cand Colegiul de conducere ia o asemenea decizie, iar Camelia Bogdan a primit si 2 saptamani pentru a se pregati profesional. Insa, surse judiciare au aratat ca judecatoarea Bogdan nu a fost de acord cu mutarea de la Sectia penala.

 

Reactia Cameliei Bogdan

 

Acum, Camelia Bogdan a reactionat. Intr-un mesaj publicat pe un forum intern al magistratilor si obtinut de Romania Curata, judecatoarea a transmis un mesaj. Redam un fragment in continuare:

 

Dragi colegi, 

Vă mulţumesc pentru mesaje şi pentru susţinere! Eu voi ataca planificarea de şedinţă de la sfârşitul anului, dacă nu voi fi planificată în şedinţe la Secţia penală…mi-am exprimat disponibilitatea să intru şi acolo unde Curtea are nevoie de mine, contenicos, comercial, fără a renunţa la sedinţele din penal…şi…nici la obligaţia de a mă perfecţiona în mod continuu, indiferent de ce mi s-ar aduce la cunoştinţă că ar zice unii şi alţii (…) Adevărul e că pentru a stăpâni Dreptul penal al afacerilor e nevoie de cunoştiinţe pluridisciplinare…şi…sunt multe lucruri de învăţat…dacă nu citesc, nu îmi dezvolt raţionamente noi…dar la penal nu voi renunţa niciodată (…)

 

Vă mulţumesc pentru gândurile frumoase într-o perioadă nu tocmai frumoasă din viaţa mea!”, a transmis Camelia Bogdan, potrivit sursei citate.

 

Mutarea Cameliei Bogdan a fost decisa in conditiile in care judecatoarea Viorica Costiniu, al carei sot a fost condamnat pentru coruptie si este acuzata de lipsa de impartialitate in procesele DNA, este mentinuta la sectia Penala.

 

Ce i se reproseaza magistratului

 

Ce reprosuri i se aduc magistratului? Anume ca participa la prea multe cursuri de perfectionare “fara avizul conducerii Curtii”, drept urmare lipseste prea mult de la instanta de judecata.

 

Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti arata ca “doamna judecător Camelia Bogdan activează în cadrul Secţiei a II-a penale a Curţii de la 1 iulie 2014 şi încă de la început dumneaei s-a angajat să participe la diverse manifestări ştiinţifice (seminarii/conferinţe), la unele dintre acestea fără să aibă avizul conducerii Curţii, fapt ce a condus uneori la neparticiparea acesteia în şedinţele de judecată în care fusese planificată, fiind nevoiţi să participe judecătorii din planificarea de permanenţă.

 

În alte situaţii, doamna preşedinte a Secţiei a II-a penale a trebuit să solicite Colegiului de conducere modificarea planificărilor şedinţelor de judecată pentru a permite doamnei judecător Bogdan Camelia să participe la unele evenimente, la care îşi luase angajamentul că va participa fără să solicite în prealabil acordul conducerii Curţii“, ar fi o argumentatie pentru mazilirea Cameliei Bogdan.

 

Camelia Bogdan e nimeni alta decat cea care l-a condamnat la zece ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. Alte cauze judecate de Camelia Bogdan sunt RAFO-CAROM si transferurile din fotbal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22