Judecătoarea care i-a dat dreptate lui Liviu Dragnea ar vrea să fie magistrat la ICCJ

Redactia | 15.01.2019

Alina Ghica, de la Curtea de Apel București care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea în privința formării completurilor de cinci judecători, s-a înscris în concursul organizat de CSM pentru Curtea Supremă.

Pe aceeași temă

Presa a arătat că judecătoarea Alina Ghica, considerată o apropiată a Liei Savonea, devenită în decembrie 2017 președintele CSM, are legătură cu mai multe procese în care este implicat Liviu Dragnea. Alina Ghica face parte din completul care a anulat corecția dispusă de Oficiul de Luptă Antifraudă în dosarul Tel Drum, ceea ce conduce la diminuarea prejudiciului în cauză, scrie G4Media.

Pe 23 noiembrie, Alina Ghica a dispus și anularea completurilor de cinci judecători de la ICCJ, hotărâre care a dus la suspendarea proceselor lui Liviu Dragnea, Toni Greblă, Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc și alții. Mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Alina Bica, Rudel Obreja, Dan Şova şi Constantin Niţă, au fost puse în libertate după ce instanţa supremă a dispus suspendarea executării pedepselor, ca urmare a deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători.

Curtea Constituţională a admis, în 7 noiembrie, sesizarea Guvernului privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu formarea completelor de cinci judecători.

Curtea anunţa că a admis sesizarea formulată de prim-ministru şi „a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de hotărârile Colegiului de conducere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, începând cu Hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnaţi prin tragere la sorţi doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.255/2013”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22