Judecătorul CSM Gabriela Baltag: OUG 13 nu a fost cel mai neinspirat act. Nu a adus nicio nenorocire

Redactia | 19.11.2020

Judecătorul Gabriela Baltag, membru CSM, e de părere că OUG 13 nu a fost „cel mai neinspirat act” și că termenul de intrare în vigoare, de 10 zile, a fost o greșeală.

Pe aceeași temă

„Din perspectiva mea, nu a fost cel mai neinspirat act. Nu putem să spunem c-a fost un act normativ care a adus o nenorocire”, a declarat Gabriela Baltag la Marius Tucă Show, citat de Mediafax.

"Coruptia nu este o problema de siguranta nationala in Romania, ne-a spus CSAT ca nu e. De ce ar fi mai importanta coruptia decat viata oamenilor? Este exclus. Toate celelalte componente sunt la fel de importante. Nu pot sa pun coruptia ca fiind regina sigurantei nationale", afirma judecatoarea.

Baltag considera ca ar trebui sa existe o interventie concreta pe ce inseamna siguranta nationala, o initiativa legislativa. "Am avut o separare a puterilor care e foarte importanta. Am avut oameni de la Inalta Curte numiti politic. Ce ne aduc legile actuale? O pierdere a multor garantii. CSM are o responsabilitate enorma", mai spune Baltag.

Ea crede că activitatea Sectiilor pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ar mai trebui imbunatatita.

"Activitatea SIIJ-ului ar putea fi foarte buna, dar sa nu uitam ca nu au aparut foarte multe dosare lucrate, finalizate. Ce sa mai inteleg? Ce ne-am dori? Sa vedem trimisi pe banda (persoane trimise in judecata- n.red.) .... nu, nu asta ne-am dori, pentru ca am vazut aceasta perioada si nu ne-a placut absolut deloc. Sa ne aducem aminte ca noi am sabotat, si chiar noi la nivel de Consiliu am votat aceasta sectie.CORON- A 4k


Faptul ca i-am lasat fara oameni multa vreme, i-am lasat fara sefi, avem un interimar care este sef... Sa nu mai vorbim de inceputuri, nu au avut absolut niciun fel de dotare, nici macar birouri, nici unde sa-si mute arhiva. Eu nus tiu daca a fost inventariata, pana la momentul acesta, arhiva DNA-ului pe magistrați. Nu stiu daca SIIJ-ul are o arhivare corespunzatoare," conchide Baltag.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22