Judecătoarea care l-a favorizat pe Bercea Mondial, condamnată la 8 ani de închisoare

E.b. | 30.06.2017

Carmen Marinescu, fosta preşedintă a Tribunalului Olt, condamnată la opt ani de închisoare. Decizia ICCJ definitivă.

Pe aceeași temă

 

Judecătoarea a fost găsită vinovată că a primit mită de la Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a dispune cercetarea sa în libertate. Decizia instanței supreme este definitivă.

 

Carmen Marinescu a fost condamnată la 8 ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată pentru trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii, conform Digi24.

 

Judecătoarea a primit mită în valoare de 200.000 de euro de la Anghel Sandu pentru a-l cerceta în stare de libertate în dosarul în care acesta este acuzat că şi-ar fi înjunghiat nepotul, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă pe fond.

 

În acelaşi dosar sunt acuzaţi şi soţul judecătoarei dar şi un avocat, care au primit condamari de 3 şi, respectiv, 3 ani și jumătate după gratii.

 

Procurorii spun că după ce a primit mita, judecătoarea și soţul ei au cumpărat mai multe bunuri, care au fost confiscate.

 

Cu banii respectivi, spuneau anchetatorii,  conform Adevărul, Carmen Marinescu şi soţul acesteia ar fi cumpărat, direct sau prin intermediari, trei suprafeţe de teren şi o casă, două dintre aceste achiziţii nefiind menţionate în declaraţiile de avere ale magistratului. 


În realitate, aceste imobile (…) au fost achiziţionate din suma de 200.000 de euro pretinsă şi primită de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate în scopul ascunderii sau al ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestor bunuri şi ajutarea persoanelor care au săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la răspunderea penală”, se arata într-un document al DNA.

 

Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în luna mai 2015, iar acum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă apelul faţă de decizia luată de Curtea de Apel Craiova.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22