Judecătoarea pensionată în beneficiul lui Dragnea, de marți îi judecă pe Șova, Oprea și Ghiță

Dora Vulcan | 19.09.2017

Judecatoarea a carei cerere de pensionare a dus la reluarea de la zero a proceselor lui Dragnea si Tariceanu, face parte, de marți, din completul Curții Supreme care judeca procesele fostului vicepremier Gabriel Oprea, fostului senator Dan Sova si fostului deputat Sebastian Ghita.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Dosarele celor trei au fost repartizate la acelasi complet care a judecat si procesele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu. Instanta suprema urmeaza sa decida, marti, daca si procesele lui Oprea, Sova si Ghita se reiau de la zero, in urma pensionarii judecatoarei Ana Maria Dascalu, scrie Hotnews.ro.

 

Pe 5 septembrie, magistratii de la instanta suprema au decis ca dosarele lui Dragnea si Tariceanu sa fie reluate de la zero, pe motiv ca unul dintre membrii completului, Ana Maria Dascalu, se va pensiona, urmand ca ea sa fie inlocuita cu un alt judecator. Acelasi motiv ar putea fi invocat marti si in cazul dosarelor lui Gabriel Oprea, Sebastian Ghita si Dan Sova.

 

Oprea va fi judecat pentru abuz in serviciu pentru că a dispus suplimentarea 410.000 lei fondurile pentru cheltuieli operative ale DIPI si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8, pentru asigurarea protectiei demnitarilor. Autoturismul a fost folosit doar de el.

 

Sebastian Ghita, acuzat ca a obtinut ilegal finantare pentru clubul Asesoft Ploiesti. DNA sustine ca, in anul 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal clubului Asesoft Ploiesti - detinut de Ghita - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei. In schimbul acestei finantari, Badescu ar fi primit de la Ghita o casa in Ploiesti, in valoare de peste un milion de lei. Ghiță a fugit din țară și se află în Serbia.

 

Dan Sova a fost trimis in judecata de DNA in ianuarie 2016 pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la un denuntator, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22