Jumătate din pacienții cu COVID-19 internați la spitalul din Sfântul Gheorghe sunt cadre medicale

Redactia | 01.04.2020

7 din cei 14 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 internaţi la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe sunt cadre medicale.

Pe aceeași temă

Potrivit directorului medical, dr. Roşu Mátyás, doi dintre pacienţi prezintă semne de pneumonie, iar ceilalţi au o stare clinică bună.

„Astăzi avem 14 pacienţi confirmaţi, printre care şi colegi de ai noştri din personalul sanitar (…), avem cinci suspecţi de COVID-19 şi un pacient externat”, a declarat directorul medical Roşu Mátyás, citat de Agerpres.

Primele persoane din judeţul Covasna confirmate cu COVID-19 au fost un bărbat şi o femeie din staţiunea Covasna, care s-au întors pe 8 martie dintr-o călătorie în Italia.

La scurt timp, autorităţile au anunţat că testele de coronavirus au ieşit pozitive în cazul a două femei care au intrat în contact cu aceştia.

Cazurile 5 şi 6 au fost un bărbat şi o femeie din Sfântu Gheorghe care au revenit din Franţa şi au stat în autoizolare.

În data de 22 martie, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a confirmat că unul dintre angajaţii instituţiei a fost diagnosticat cu COVID-19, drept urmare au intrat în carantină secţiile Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri.

Ulterior, alte patru cadre medicale care lucrau în aceste secţii au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital.

Autorităţile au demarat imediat o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care au intrat în contact cu personalul medical şi ar fi putut contracta virusul.

În data de 26 martie şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient.

În aceeaşi zi a fost anunţat pozitiv şi testul unui alt pacient cu simptome suspecte, care nu a informat personalul că s-a întors din străinătate, acestea fiind, până pe 1 aprilie, ultimele cazuri de infectare cu noul coronavirus din judeţul Covasna anunţate oficial de autorităţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22