Juncker, presedintele CE: Lupta anticoruptie, subminata. Ordonantele, posibil regres

Vlad Toma | 01.02.2017

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a transmis autoritatilor de la Bucuresti ca oficialii europeni urmaresc cu ingrijorare ceea ce se intampla in aceste zile in Romania si a atras atentia ca orice modificari legate de lupta anticoruptie vor avea un impact major asupra viitoarelor rapoarte MCV.

Pe aceeași temă

 

Mesajul este semnat si de Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene.

 

Cei doi atrag atentia asupra faptului ca orice măsuri care subminează progresul luptei anticoruptie se vor reflecta in viitoarele rapoarte MCV.

 

Cititi mesajul trimis de Juncker si Timmermans:


"Lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu sa fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România.Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției este esențială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV).Raportul Comisiei privind Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV) publicat săptămâna trecută, a salutat bilanțul pozitiv realizat de către procurorii și judecătorii din România în abordarea corupției la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres, sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupției ca infracțiune va avea impact asupra evaluărilor viitoare.În acest context Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanțele de urgență privind Codul penal și Legea cu privire la grațieri."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22