Juncker: Rusia trebuie tratata corect. Dar si Moscova trebuie sa faca progrese masive

I. P. | 09.10.2015

Occidentalii trebuie "să trateze Rusia corect", a estimat joi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care l-a riticat pe președintele american, Barack Obama, pentru că a afirmat despre Rusia că este o putere regională.

Pe aceeași temă

"Trebuie, o spun deschis, să îi tratăm pe ruși corect. Știu din discuțiile mele cu (președintele rus Vladimir) Putin că nu acceptă fraze ca atunci când Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce vrea să însemne asta? Nu vorbim astfel Rusiei!", a declarat el cu prilejul unei dezbateri organizate la Passau, în sudul Germaniei.

 

"Rusia vrea să fie tratată de la egal la egal și aici rușii au dreptate", a spus el. "Nu trebuie alungați din fața scenei, pentru că, așa cum am văzut, fac să se vorbească repede despre ei", a ținut să sublinieze președintele Comisiei Europene.

 

Cu toate acestea, Jean-Claude Juncker a afirmat, de asemenea, că Rusia trebuie "să facă progrese masive". "Modul în care a acționat în afacerea Crimeii, în afacerea Ucrainei de Est, asta nu merge", a adăugat el.

 

Europenii și americanii au impus sancțiuni Rusiei din cauza sprijinului acordat separatiștilor din estul Ucrainei și a anexării Crimeii la începutul lui 2014.

 

De asemenea, occidentalii sunt foarte critici în ce privește intervenția militară rusă în conflictul sirian, acuzând Moscova că susține regimul condus de Bashar Al-Assad, în loc să lupte împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22