Jurnalistii nu ar trebui sanctionati pentru divulgarea de informatii din dosare, sustine presedintele CSM

T.d. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

Jurnalistii nu ar trebui sanctionati pentru divulgarea de informatii din dosare, considera presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie nişte măsuri sancţionatorii la adresa jurnaliştilor. Cred că în primul rând magistraţii şi cei care sunt implicaţi în actul de justiţie ar trebui să-şi respecte obligaţiile statutare şi atât. Şi nu trebuie nicio altă abatere nici la procurori, cu precădere, pentru că sunt suficient de multe abateri, iar eu ştiu că în articolul 99, parcă, din Legea 303 există această, să zic, abatere, de a nu transmite pe surse sau prin alte informaţii date din dosarul respectiv care ar putea să lezeze sau să vatăme urmărirea penală ca atare. Mă refer la actul în sine, al urmăririi penale", a spus preşedintele CSM, Marius Tudose, potrivit Romania Libera.

Întrebat ce părere are şi de aşa-zisa "justiţie pe televizor", Marius Tudose a răspuns că "această justiţie televizată nu poate fi oprită", pentru că nu o fac magistraţii, dar în astfel de situaţii ar trebui mai multă rezervă din partea jurnaliştilor.

"Justiţia pe televizor nu o facem noi, magistraţii, o fac alte persoane interesate şi de fiecare dată am spus că această justiţie televizată nu poate fi oprită, dar cred că şi din partea jurnaliştilor sau a celor implicaţi în media ar trebuie mai multă rezervă în astfel de situaţii", a afirmat Marius Tudose.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22