Jurnalistul german autor al documentarului ”Aici nu-l avem decât pe Dragnea”, luat cu duba

Dora Vulcan | 20.06.2018

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat miercuri seara de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei, unde mii de oameni au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva modificărilor făcute de putere la Codul de procedură penală.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

UPDATE 00.20 -  După eliberarea sa, jurnalistul a povestit cu umor că a fost ridicat fără motiv, într-o dubă care circula cu viteză și fără să i se închidă bine ușa ”ca-n filmele din SUA”. Jurnalistul spune că i s-a înmânat un proces verbal de care i s-a spus că trebuie semnat ca să scape de amendă. Wagner spune că nu a aflat motivul reținerii sale nici după două ore de reținere.  

 

 

UPDATE - ”Colegul nostru jurnalist german Paul Arne Wagner inca nu a aparut, dupa ce a fost ridicat burtal de jandarmi, dar am aflat ca s-ar putea sa fie la sectia 5 si mergem acolo ca sa aflam mai multe. Multumim pentru sustinere!”, scriu cei de la Passport Production. 

 

Wagner este autorul unui documentar fabulos despre Teleorman. intitulat ”Aici nu-l avem decât pe Dragnea”. 

 

Ultima postare a jurnalistului este o filmare cu agresiunile jandarmeriei asupra protestatarilor și în care se scrie că jandarmeria a folosit gaze lacrimogene.

 

 Compania Pasaport Productions, producător de documentare, anunță că un ziarist german a fost ridicat de jandarmi. 

 

“Colegul nostru, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de langa noi in timp ce filma si aruncat in duba jandarmeriei împreună cu alți protestatari. Nu stim cati au fost ridicați. Nu stim unde i-au dus”, se arată în postarea de pe Facebook a Passport Production.

 

 “Jandarmeria română nu consideră că jurnaliștii, chiar și cei străini, au vreun drept să participe și să documenteze aceste manifestații democratice”mai scrie Pasaport Productions.

 

 

 

 

 

Momentul ridicării jurnalistului

 

 

 Aici nu-l avem decat pe Dragnea

 

Documentarul integral, aici. 

 

Filmul nostru, un road movie din Teleorman, vezi de ce ar trebui sa ne fie frica de teleormanizarea Romaniei. Pe strazile din Teleorman, pavate cu multe milioane de catre Tel Drum, intalnesti sate asezate in peisaje fermecatoare, dar cu jumatate dintre case goale, parasite de locuitorii care au hotarat sa dea o sansa vietii lor in alte judete sau in strainatate, pentru ca, asa cum spun cei care inca mai rezista, singurul pentru care mai put lucra in Teleorman este Dragnea, impersonat fie de Tel Drum si companiile-surori, fie de administratia publica. Dragnea si ai lui stapanesc realmente judetul, totul trece din mana dreapta in cea stanga, si intotdeauna exista o a treia mana care se deschide la mijloc, cerandu-si partea.

 

Daca nu este cu Dragnea si ai lui, afacerea este cu un prieten, cum este cazul gunoiului, care este cu Polaris, deci indirect cu Mazare. Polaris este o companie care isi primeste de multi ani partea si ii actioneaza in instanta pe cei care nu mai platesc, chiar daca, de mai multi ani, nu a mai venit nimeni sa le ia oamenilor gunoiul si sa-l duca la noua groapa de gunoi. Groapa de gunoi care, pana si ea, este pe un pamant cumparat de Dragnea cu putin inainte sa i se fi decis locatia. Microbuzele care te poarta in Teleorman dintr-un loc intr-altul, fermele, silozurile, baltile pescarilor, magazinele, vilele - toate sunt cu la famiglia.

 

Un calator naiv prin Teleorman ar putea spune, sigur, daca au atat de multe in posesie, nu sunt oare afaceristi de succes? Nu, nimic mai neadevarat. Singurul succes al celor ca Dragnea a fost ca au luat in proprietate privata, in mod legal si mai ales ilegal, ceea ce a fost proprietatea statului. Au luat ceea ce apartinea de drept romanilor, pentru bani putini spre deloc, iar acum ii fac pe locuitorii din Teleorman sa plateasca pentru servicii sub orice standard, pe care au ajuns sa detina monopol sau pur si simplu, ii fac sa platesca pentru nimic. Pentru ca pot. In aceste conditii, nu este vorba despre nici un om de afaceri de succes, caci locul economiei de piata este luat de o economie de tip mafiot, ce descurajeaza orice initiativa a celui care vine din afara la famiglia.

 

Dragnea s-a mutat la Bucuresti si in politica mare lasand in urma in Teleormanul care acum ii apartine o pupulatie deprimata si mult diminuata, niste oameni care au nevoie de un crampei de speranta, altul decat perspectiva de a fugi. Pentru ca oamenii din Teleorman nu pleaca - ei fug. Stim bine ca este greu pentru cei abuzati ani la rand sa se ridice impotriva agresorului. Unde este politia, v-ati putea intreba. Ei bine, totul e cu la famiglia. Dar nu totul este pierdut. Partea pozitiva - da, pozitiva - e ca nu trebuie sa petreci mai mult de cateva zile, chiar si una ajunge, pe strazile din Teleorman, si poti sa vezi cu ochii tai castelul de nisip construit de Dragnea. Acest sistem nu poate functiona, iti sare in ochi, e prea evident o structura construita de oameni fara suflet si fara imaginatie”, se scrie în prezentarea de pe Facebook a documentarului realizat de Paul Arne Wagner pentru Passport Productions.

 

 

 

foto Money.ro

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22