Jurnaliștii îi cer șefei TVR să-și prezinte scuze pentru limbajul suburban utilizat

Redactia | 03.05.2018

Jurnalistii din redactia de stiri a TVR s-au solidarizat fată de afirmatiile și insultele pe care le aduce șefa TVR Doina Gradea reporterilor și îi cer să-și prezinte public scuze colegei lor pe care a denumit-o „cap de porc”.

Pe aceeași temă

 

 

De asemenea, ei se declara indignați în scrisoarea deschisă adresată conducerii postului public față de dispretul pe care atat Gradea, cat si seful TVR 1 și producătorul executiv Eduard Darvariu il au fata de principiile meseriei de jurnalist, asa cum reiese din inregistrarile facute publice joi de Dragos Patraru.

 

Scrisoarea este semnată de majoritatea jurnaliștilor din redacția de știri a TVR, iar lista rămâne deschisă a scris Ramona Avramescu pe Facebook: "M-am trezit de dimineata cu gandul ca ar trebui sa scriu ceva de ziua meseriei noastre si a celor care o fac. N-am avut nici o idee geniala si am lasat-o balta. Pana la urma, impreuna cu colegii mei de la Stirile TVR am scris asta, desi mi-as fi dorit din tot sufletul sa nu fie nevoie sa o fac. #sieusuntcapdeporc (Lista de semnaturi se tot mareste si ramane deschisa)”.

 

Textul integral al scrisorii:

 

Noi, jurnaliștii Direcției Știri a TVR, suntem consternați și indignați de limbajul folosit de președintele-director general Doina Gradea la adresa unui reporter și a redacției în general. Îi solicităm doamnei PDG să îi ceară scuze colegei noastre, un jurnalist onest și profesionist, care a acționat în interesul public.

 

În același timp, ne declarăm îngrijorați de disprețul pe care doamna doina Gradea și domnul Eduard Dârvariu îl arată față de principiile și misiunea televiziunii publice și față de cei care încearcă să le respecte și să le pună în practică, într-un peisaj mediatic tot mai dificil și lipsit de reguli. O asigurăm pe doamna Doina Gradea că nu suntem „hateri de profesie”, încercăm doar să facem meseria și să ne respectăm publicul, deși de cele mai multe nu este deloc ușor.

 

De Ziua Libertății de Expresie, dar nu numai, ne asigurăm telespectatorii că vom continua să respectăm regulile profesiei, misiunea TVR și interesul public și nu ne vom lăsa intimidați.

 

Petiția, aici

 

 

Realizatorul TV Dragos Patraru a publicat o inregistrare incredibila in care directorul SRTV, Doina Gradea, ii insulta si ii jigneste pe jurnalistii televiziunii publice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22