Kathleen Kavalec, confirmată ambasador al SUA în România

L. G. | 16.12.2022

Plenul Senatului SUA a confirmat-o pe Kathleen Kavalec în funcția de ambasador al SUA în România. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Pe aceeași temă

„Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul.”, anunță Muraru.

Kathleen Ann Kavalec este un diplomat american de carieră, iar Senatul SUA a nominalizat-o oficial pentru a deveni noul ambasador al SUA în România. Din acest punct, Kavalec trebuie doar să mai depună jurământul, iar apoi se va prezenta la post în România.

Noul ambasador al SUA în România vorbește limba română, dar și rusă, spaniolă sau portugheză.

Kavalec a fost nominalizată pentru funcția de ambasador al SUA în Albania, în 2018, dar din cauza scandalurilor politice din America nu a mai ajuns să îndeplinească această funcție.

Kavalec a obținut o diplomă în Științe Politice la Universitatea din California la Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown, din Washington, D.C.

Kavalec este diplomat de carieră în cadrul Departamentului de Externe, cu rang de ministru-consilier. Din 2019, a ocupat funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina.

Anterior, ea a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec a fost, de asemenea, director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța. Kavalec a fost responsabilă de supravegherea principalelor programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Kavalec a lucrat în capitale precum București, România, Kiev, Ucraina și Moscova, Rusia. Pe plan intern, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și a fost, de asemenea, director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid0cBL7Yt7vwYBBQPNU8e1YNFtbg59HBRVUatn2eVkY9qk2RCDmxKVuVgC2rcGskToBl%26id%3D100057744833854&show_text=true&width=500" width="500" height="401" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22