Kelemen Hunor, cu tupeu: UDMR nu acceptă lecții de la PNL cel puțin un deceniu: Să tacă din gură

Laurentiu Gheorghe | 22.05.2020

Șeful maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că Guvernul Orban este extrem de arogant pentru că-i acuză că au făcut jocurile PSD în Parlament, în schimbul unor avantaje.

Pe aceeași temă

După ce liberalii au acuzat UDMR că face jocurile PSD în Parlament, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spune că Guvernul Orban este extrem de arogant și încearcă talentul sărind pe Parlament, a spus liderul UDMR la RFI. Însă Hunor, deși consideră că guvernul liberal ar trebui să plece, nu vrea o moțiune de cenzură pentru că așteaptă alegerile când speră că vor câștiga aliații lor din Parlament. Cu alte cuvinte, UDMR se pregătește să revină la guvernare alături de actuala opoziție, „când va veni momentul”.

Kelemen Hunor anunță că UDMR nu ar susține acum o moțiune de cenzură: „Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de șase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moțiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe. Eu cred că trebuie lăsat să guverneze. Pe noi în acest moment nu ne interesează o moțiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm, trebuie lăsați să guverneze așa cum au dorit și apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moțiune de cenzură”.

Liderul UDMR acuză Guvernul de aroganță: ”Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competențe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârșit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face și premierul (…). Și actualul președinte este deranjat de Parlament, sunt deranjați acești politicieni de Parlament și ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Națională, care aprobă orice gândește și orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (…). Nu poți să ocolești Parlamentul doar pentru că tu ești Executivul, ești de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porți nici un dialog cu Parlamentul și după aceea arăți perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”.

Kelemen Hunor spune că nu acceptă lecții de la PNL, după ce liberalii au acuzat în ultima vreme UDMR că face jocurile PSD. „Cei care au făcut USL-ul să nu vină cu astfel de acuzații cel puțin un deceniu încolo. Cei care au făcut USL-ul să tacă din gură. Noi nu am făcut alianță cum a făcut PNL-ul cu PSD-ul, nu am făcut nici cu alte partide și nici nu vom face. Deci nu accept astfel de lecții de la PNL cel puțin un deceniu, pentru că ce au distrus ei în 2012, prin USL și după aceea în 2013-2014, cu acea majoritate de 60 și ceva la sută, de acolo pleacă multe-multe lucruri care n-au fost corectate. Deci nu accept lecții de la cei care au format USL”, a afirmat liderul UDMR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22