Kelemen Hunor, despre întrebările pentru referendum: Sunt simple. Recomandăm să voteze „da”

Laurentiu Gheorghe | 25.04.2019

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că întrebările pentru referendum sunt simple și pe înțelesul tuturor, astfel că recomandă oamenilor să participe la scrutin și să voteze „da” la ambele întrebări.

Pe aceeași temă

Kelemen Hunor a declarat, joi, că la modificarea ulterioară a Constituției, UDMR va propune scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât transferul de legiferare de la Parlament la Guvern să nu mai fie posibil, transmite Mediafax.

„Răspunsul nostru este da, suntem de acord cu aceste două întrebări, și recomandarea noastră va fi să participe oamenii la vot la referendum și să răspundă cu <<da>>. Fac o singură mențiune, îm momentul în care se va amenda Constituția, deoarece este nevoie de o amendare a Constituției, noi vom milita și vom cere scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât să rămână doar pentru caz de război sau calamități sau catastrofe, în rest acest transfer de legiferare de la Parlament către Guvern să nu mai fie posibil, doar în vacanțe parlamentare, cu abilitarea Guvernului pentru ordonanțe simple. Deci OUG deloc”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, cele două întrebări propuse de președintele Klaus Iohannis sunt destul de generale, simple, fără chestiuni tehnice, astfel încât oamenii le vor înțelege ușor.

„Sunt convins că marea majoritate, dacă nu toți vor vota cu <<da>> la ambele întrebări, deci rezultatul este previzibil. Nu cred că vor fi surprize”, a adăugat liderul UDMR.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi cele două întrebări pentru referendumul pe justiție din 26 mai.

Cele două întrebări, la referendum sunt:

  • Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție?

  • Sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, corelat cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională?

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22