Kelemen Hunor, despre Oprea: Aş fi făcut un pas înapoi, pentru mersul corect al anchetei

Paul Cristescu | 27.10.2015

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a declarat ca e greu de crezut ca o comisie parlamentara va putea face lumina in acest caz. El a mai spus ca, in locul vicepremierului, ar fi facut un pas inapoi, pentru a asigura mersul corect al anchetei.

Pe aceeași temă

 

Hunor a spus, intr-un interviu pentru RFIca înfiinţarea unei comisii de anchetă în Parlament nu va rezolva problema . "Nu am discutat în grup. Probabil vor fi unii care vor semna, alţii nu vor semna (...). Eu nu cred că o comisie parlamentară va face lumină în acest caz şi în principiu, după ceva experienţă în Parlament, pot să vă spun că din păcate, comisiile parlamentare nu au reuşit aproape niciodată să ajungă la nişte concluzii pertinente. Când a existat o comisie parlamentară de foarte multe ori lucrurile au fost tergiversate sau politizate extrem de mult. Vom vedea. Nu pot să vă spun în acest moment", răspunde Kelemen Hunor.

 

CITITI SI: Presedintele Iohannis: L-am sfatuit pe Gabriel Oprea sa-si dea demisia. Comunicarea in acest caz a fost catastrofala. Oamenii nu uita ca Ponta e judecat penal

 

Întrebat dacă ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ar trebui să-şi dea demisia, liderul UDMR a răspuns: "Nu pot să-l sfătuiesc în nici un fel pe domnul Oprea. Aici, fiecare îşi gestionează situaţiile create în jurul lui aşa cum îşi doreşte. Din punct de vedere politic eu cred că PSD şi UNPR vor încasa şi factura după acest incident, dacă nu reuşesc să gestioneze cum trebuie (...). Eventual, pot să vă spun ce aş fi făcut eu într-o astfel de situaţie, dar asta este o chestiune personală. Eu aş fi făcut un pas înapoi, bineînţeles, cel puţin pentru mersul corect al anchetei. Asta nu înseamnă că eşti vinovat".

 

Context

 

Agentul Bogdan Gigina de la Politia Rutiera a murit marti noaptea dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa din asfalt, pe Bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Nu a fost clar de la inceput care au fost circumstantele accidentului, initial Politia Romana vorbind despre „un accident in timpul desfasurarii atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere”.

 

La scurt timp s-a aflat ca politistul era in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, informatie confirmata apoi de Politia Capitalei.

 

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Arad, ca "este inadmisibil" ca dupa atatea zile Guvernul sa nu ia o pozitie oficiala in cazul accidentului, adaugand ca ii pofteste "de urgenta in fata microfoanelor pe domnii Ponta si Oprea sa dea lamuriri".

 

In cele din urma presedintele i-a cerut lui Gabriel Oprea sa-si dea demisia. Vicepremierul a refuzat, declarand ca nu este vinovat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22