Kelemen Hunor, despre retrimiterea Codului Fiscal în Parlament: Nu trebuie dramatizat, legea poate fi imbunatatita, sa nu puna in pericol bugetele din 2016 si 2017

Fara Autor | 17.07.2015

Pe aceeași temă

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat vineri că nu trebuie dramatizată retrimiterea spre examinare a Codului Fiscal, mai ales că o rediscutare poate aduce îmbunătățiri, astfel încât să nu fie puse în pericol bugetele pentru 2016 și 2017.

 

"Eu pot să înțeleg și poziția președintelui Iohannis. Este un om precaut, este un om care sigur că (...) gândește foarte mult până când face un anumit pas. Este un drept constituțional al președintelui de a retrimite o lege pentru reexaminare și sunt convins că după reexaminare pot fi corectate marea majoritate a părților sau articolelor sau prevederilor contestate, sau se pot găsi soluții astfel încât nici bugetul pentru 2016-2017 să nu fie pus în pericol, nici investițiile să nu fie diminuate. Deci, eu cred că o rediscutare va aduce îmbunătățiri. Și aici nu trebuie să dramatizăm lucrurile, fiindcă acesta este rolul președintelui, acesta este un atribut al președintelui. Sigur, dacă noi prelungim prea mult dezbaterea, atunci s-ar putea să intre în vigoare abia peste un an sau nu neapărat la începutul anului fiscal 2016. Aceste lucruri pot fi și trebuie discutate. Dar eu n-a dramatiza, cu toate că am votat Codul fiscal, retrimiterea în Parlament", a declarat Kelemen Hunor, pentru Agerpres.

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, nu a promulgat Codul Fiscal și, vineri, a retrimis legea in Parlament. Iohannis avertizeaza ca masurile cuprinse in noul Cod vor avea consecinte importante la nivelul mentinerii consolidarii fiscale si ca e nevoie de o atitudine echilibrata care sa nu genereze disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

Premierul Ponta a declarat ca respingerea noului Cod Fiscal este fie o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost, fie o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22