Kelemen Hunor enervat de Ludovic Orban: Să o schimbi pe Dăncilă cu el nu e o afacere

Dora Vulcan | 30.06.2018

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Ludovic Orban „a pierdut orice contact cu realitatea“, după ce a declarat că moţiunea de cenzură a picat din cauza Uniunii, apreciind că o schimbare a Vioricăi Dăncilă cu liderul PNL nu e o mare afacere.

Pe aceeași temă

 

 

 

”Se pare că domnul Orban a pierdut orice contact cu realitatea şi orice simţ al ridicolului. Această declaraţie, cum că din cauza noastră a picat moţiunea, e total lipsită de inteligenţă.

Încă o dată spun că dacă adăugăm la 166 de voturi încă 30 tot nu ar fi ajuns. Pentru domnul Orban, după atâta şcoală făcută, ar trebui să fie foarte clar că până la 233 mai sunt 30 şi ceva de voturi. Matematica e aceeaşi pentru toţi.

Pe de altă parte, să spui că dacă UDMR vota motiunea de cenzură, atunci unii din PSD ar fi prins curaj, înseamnă iarăşi că ai o fractură de logică foarte puternică. Pentru mine ar fi foarte măgulitor să îmi spună cineva că dacă eu votez, ăştia prind curaj şi vor zbura către Orban.

Nu poţi să vii să faci această declaraţie şi să şi crezi ce spui. Domnul Orban se aude când vorbeşte sau nu prea?”, a spus Kelemen, citat de corespondentul Mediafax. 

 

El a criticat inclusiv lipsa de ofertă a PNL:

 

”De nu ştiu câţi ani dacă ceva nu-i iese unuia sau altuia în politica românească, vinovaţi sunt cei de la UDMR. Bine, frate, e ok, dar tu ce ai făcut în aceşti ani?

Nu mi-a dat niciun răspuns satisfăcător, nici măcar convingător la acele întrebări despre care noi vorbeam de o lună de zile: premier, program de guvernare, miniştri, majoritate.

Chiar mi-a recunoscut că nu are majoritate şi mi-a zis că s-ar putea să fie un premier de la PNL sau un premier agreat de PNL sau un guvern de uniune naţională cu un premier stabilit ulterior.

Ăsta a fost singurul răspuns. Oricând se poate un guvern mai bun decât guvernul actual”, a mai spus liderul UDMR.

 

 

”De fapt, noi nu am discutat nici de prag, nici de limba maternă, de nimic. Să o schimbi pe Dăncilă cu Orban nu cred că e o mare afacere”, a mai spus Kelemen Hunor.

 

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că moţiunea de cenzură ar fi trecut dacă ar fi fost votată de UDMR, pentru că mulţi parlamentari PSD nemulţumiţi ar fi fost dispuşi să voteze, însă odată cu anunţul lui Kelemen Hunor, aceştia nu au mai avut curajul.

 

"Dacă UDMR ar fi votat moţiunea de cenzură, moţiunea de cenzură ar fi trecut. Vă spun 100%. Există un grup mare de nemulţumiţi în PSD, care e mai mare de 30 de voturi, am şi discutat cu foarte mulţi parlamentari PSD în perioada asta care sunt nemulţumiţi, dar probabil odată cu anunţul UDMR-ului nu au mai avut curajul să îşi exprime votul, considerând că dacă UDMR nu votează nu exista (o şansă-n.r). Domnul Kelemen Hunor ar trebui mai bine să se ducă să vorbească cu cetăţenii români de etnie maghiară, care sunt nemulţumiţi în proporţie de 80% de actualul Guvern şi care nu înţeleg de ce UDMR, care teoretic ar trebui să îi reprezinte în parlamentul României, se încăpăţânează să menţină la putere acest sistem de guvern care face un rău imens şi cetăţenilor români de etnie maghiară din România", a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22