Kelemen Hunor neagă o înțelegere despre înghețarea pensiilor: Nu există acord. Punct!

Laurentiu Gheorghe | 01.02.2021

Vicepremierul UDMR Kelemen Hunor declară că nu există un acord privind înghețarea punctului de pensie în acest an, în dezacord cu premierul care a anunțat o majorare împărțită în patru ani.

Pe aceeași temă

Întrebat dacă susține înghețarea pensiilor în 2021 și dacă s-a discutat în coaliția de guvernare acest subiect, liderul UDMR, Kelemen Hunor a afirmat:

“Nu s-a discutat niciun moment așa ceva. Va exista așa cum este în programul de guvernare o creștere împărțită pe patru ani de zile. De înghețare nu am vorbit niciun moment.

Nu există niciun acord pe înghețarea pensiilor. În programul de guvernare și în discuțiile de dinainte de a forma Guvernul, noi am luat un angajament că pensiile vor crește 4 ani de zile, în acel procent de 40 și ceva la sută, cum este în lege, nu într-un an, doi. Nu am discutat și nu există un acord pentru înghețarea pensiilor. Punct”.

Kelemen Hunor susține eliminarea tuturor pensiilor speciale. "Altă variantă nu pot să susțin".

Premierul Florin Cîțu sugera, cu doar câteva ore înainte, că nu va mai exista o creștere a punctului de pensie anul acesta.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani”, a declarat Cîțu.

Acesta declarase anterior că, în ceea ce privește pensiile, „trebuie să ne uităm pe termen lung”.

Șeful liberal al Executivului, Florin Cîțu, declara, săptămâna trecută, întrebat despre discuțiile din coaliție pe bugetul pentru 2021, că „nu sunt tensiuni”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22